Selvom mange forbinder brændte mandler med julen, mener vi sagtens at de kan laves hele året rundt. De smager jo så godt, så hvorfor kun nøjes med at spise dem i julen ;-)? De kan nemt hakkes og tilføjes i kager, som fx brownie. Sidst de blev anvendt, kom vi dem inden i nogle marcipan påskeæg. Påskeæggene kan i øvrigt snildt laves og så bare formes som en kugle i stedet for et æg, så kan de også spises hele året :-)! Udover at komme de brændte mandler i kager kan de også sagtens bruges til at pynte med. Vi har selv spist hakkerede brændte mandler oven på vaniljeis sammen med friske jordbær – en simpel men utrolig lækker dessert! Vi kunne også forestille os at de nemt ville kunne give lidt godt knas til en omgang koldskål her i løbet af forsommeren.
Ingredienser (stor portion)
100 ml vand
170 gram sukker
1 spsk kanel
300 gram mandler
- Bring vand, sukker og kanel i kog i en pande over medium varme
- Tilføj mandlerne og rør rundt indtil alt vandet er fordampet og mandlerne ser tørre ud
- Kom de tørre mandlerne på et stykke bagepapir og lad dem helt af, så de bliver helt hårde og knasende
CANDIED ALMONDS
100 ml water
150 gram sugar
1 tbsp cinnamon
300 gram almonds
- Combine the water, sugar, and cinnamon in a saucepan over medium heat and bring to a boil
- Add the almonds
- Cook and stir the mixture until the liquid evaporates and leaves a syrup-like coating on the almonds (the almonds should look dry)
- Pour the almonds onto a baking sheet lined with waxed paper
- Separate almonds and allow to cool about 15 minutes.
3 Kommentarer
Jeg elsker de her mandler men det er somom at sukkeret smuldre for mig lige når det er ved at blive tørt?
Øv hvor ærgeligt, falder det helt af mandlerne? Det er ikke noget vi har prøvet og ved ikke helt om det evt. kan skyldes noget med temperaturen :)
[…] lavet på 2 æbler kogt til mos i lidt vand (ca. 15 min.), creme fraiche/skyr, dulce de leche og hakkede brændte mandler (eller bare normale […]