thaisalat-med-oksekød

THAI BEEF SALAD

Frisk salat med en masse grønt
Udskriv Pin
Ret: Salat
Keyword: Frisk salat, Salat, Thai beef salad

Ingredienser

Salat

  • 600 gram okseschnitzel
  • 2-3 mellem gulerødder
  • 1/4 hoved hakket spidskål
  • 1/2 agurk
  • 1 mango
  • 125 gram nudler (vi brugte brede glasnudler)
  • 1 bakke bønnespirer
  • 1 stor håndfuld koriander
  • 1 dl hakkede peanuts

Marinade

  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk honnig

Peanutbuttersauce

  • 1 dl peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk mælk
  • saft fra 1/2 lime

Sådan gør du

Salat

  • Kom okseschnitzel i en pose med marinade (se under "marinade"). Lad gerne kødet trække i marinaden natten over (ellers så længe som muligt)
  • Skær alt det grønne (gulerødder, spidskål, agurk og mango) i mindre stykker/skiver
  • Lav nudlerne efter anvisning på pakken
  • Steg kødet på grillen, kun et par minutter på hver side
  • Lad kødet trække i 10-15 min
  • Skær kødet ud i tynde skiver
  • Anret salaten i en skål med nudler, grøntsager og kød
  • Kom bønnespirer, koriander (hvis man er til det) og hakkede peanuts oven på
  • Fordel lidt peanutbuttersauce (se under "peanutbuttersauce") på toppen

Marinade

  • Hak hvidløg og chili
  • Riv derefter ingefær
  • Bland alle ingredienser sammen i en pose (så slipper man for at vaske en skål op ;))

Peanutbuttersauce

  • Bland alle ingredienser sammen til peanutbuttersaucen
  • Smag evt. til med soya (salt) og lime