rabarbertaerte

RABARBERTÆRTE

med karamel, mandelfyld og knas
Udskriv Pin
Ret: Bagværk, Dessert, Kage, Søde Sager
Keyword: Rabarber, Rabarbertærte, Sommertærte
Antal: 8 personer

Ingredienser

Karamel

  • 1 ds kondenseret mælk kogt til dulce de leche
  • 1/2 spsk grov salt

Bund

  • 200 g hvedemel
  • 20 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 1 æggeblomme
  • evt. en anelse vand

Mandelfrangipane

  • 150 g blødt smør
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g mandelmel
  • 2 spsk hvedemel

Rabarber

  • 8-10 stængler rabarber

Sprøde mandler til toppen

  • 100 g hvid chokolade
  • 100 g mandelflager

Sådan gør du

Karamel

  • Dåsen med den kondenserede mælk skal laves til dulce de leche ved at koge den i en gryde (under vand) i 3 timer. Lad herefter karamellen afkøle inden dåsen åbnes
  • Tilsæt salt til karamellen - tilsæt mere salt, hvis det ønskes

Dej

  • Bland hvedemel og flormelis i en skål
  • Skær den bløde smør i tern, tilsæt denne og bland godt
  • Tilsæt æggeblommen og evt. en anelse vand, hvis dejen har svært ved at samle sig (det kan afhænge lidt af størrelsen på æggeblommen)
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 20 min (lav i mens mandelfrangipanen efter opskrift nedenfor)
  • Rul herefter dejen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm og put den forsigtigt i en springform (20-22 cm)
  • Prik bunden med en gaffel og bag den i ovnen i 20 min. ved 180 g (alm. ovn)
  • Lad bunden køle en anelse og fordel herefter et lag karamel ovenpå bunden inden mandelfrangipanen (se opskrift nedenfor) fordeles over karamellen
  • Rens rabarberne og skær dem i passende længder/stykker, så det passer med formens størrelsen.
  • Læg rabarberne ovenpå mandelfrangipanen og bag yderligere 45-50 min. (tjek til den undervejs)
  • Lad kagen afkøle en smule og drys med de sprøde mandler (se opskrift nedenfor) inden servering

Mandelfrangipane

  • Bland den bløde smør godt med sukkeret indtil det er luftigt og lysere i farven
  • Tilsæt et æg af gangen
  • Vend roligt mandelmel og hvedemel i massen

Sprøde mandler til toppen

  • Fordel den hvide chokolade og mandelflagerne på en varm pande og lad den hvide chokolade smelte
  • Sørg for at alle mandelflagerne blandes godt med den smeltede hvide chokolade
  • Tag de sprøde mandler af panden, når den hvide chokolade er blevet brun og har fået en mere karamelliseret smag