figen-broed

GRÆSKARBRØD MED FIGEN OG CHOKOLADE

Fedtfattig brød med masser af smag af jul og efterår
Udskriv Pin
Ret: Bagværk
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 2 æg
  • 50 gram brun farin
  • 40 gram smeltet smør
  • 320 gram græskarpure (kog græskartern i en gryde med lidt vand indtil det er så blødt at det kan moses)
  • 170 gram skyr
  • 180 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 1/2 tsk stødt ingefær
  • 80 gram hakkede valnødder
  • 100 gram hakket chokolade
  • til toppen: Friske figner (eller tørrede) skåret i skiver

Sådan gør du

  • Pisk æg og brun farin luftigt
  • Tilsæt smør, græskarpure og skyr og pisk det hele godt sammen
  • Tilsæt mel, bagepulver, vaniljepulver, kanel, kardemomme og ingefær
  • Vend tilslut de hakkede valnødder og den hakkede chokolade i dejen og fordel massen i en form (a la en rugbrødsform) med bagepapir
  • Placér skiver af figner på toppen og bag brødet i ovnen ved 180 grader i 50-55 min (tjek med en skar genstand om brødet er færdig)