cheese-naan
Udskriv

CHEESE NAAN

Naan brød med masser af ost
Ret: Bagværk
Køkken: Indisk
Antal: 4 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3/4 dl natural yoghurt
  • 1 tsk sukker
  • 1/3 tsk salt
  • 1 tsk olie
  • 1 - 1 1/4 dl vand
  • 100 g ost til fyld

Sådan gør du

  • Put hvedemel og bagepulver i en skål og lav en fordybning i midten
  • Tilføj yoghurt, sukker, salt og olie til fordybningen og brug hænderne til at få mikset dejen sammen
  • Tilsæt vand lidt af gangen, lad dejen samle sig og ælt den godt elastisk
  • Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 1/2 - 2 timer
  • Del dejen i 4 lige stor klumper og start med at rul' dem ud til de har en diameter på ca. 10 cm. Her vil dejen stadig være tyk og det er meningen
  • Fordel osten på midten af de 4 flader og fold dejen indover til man har en lille bolle
  • Rul bollen ud - nu skal dejen være tynd, 3-4 mm tyk
  • Hvis man laver brødene på en pande er det vigtigt at bruge en pande UDEN non-stick belægning og derudover er det nødvendigt med et gas komfur. Smør den side, der skal vende nedad på panden med lidt vand og put den på en varm pande, lad brødet boble let op (2-3 min.) og vend herefter panden og hold den over gas flammerne (ca. 1 min.) - det er her det er vigtigt at den sidder fast. Det gør at den anden side nu bliver bagt færdigt ved direkte varme/ild - Vær' meget opmærksom på at brødet ikke glider af panden
  • Hvis ikke man har et gaskomfur, så sørg stadig for at panden er varm og smør ligeledes siden af brødet mod panden med vand - vend herefter brødet, når der kommer store fine bobler (2-3 min.) og bag det færdigt på den anden side (ca. 1 min.)
  • Hvis brødet laves i ovnen skal de puttes på en bradepande og bages i en ovn (230-240 grader) i ca. 10 min. Tjek til dem undervejs, da det kan variere fra ovn til ovn.
  • Opbevar' brødene i et hviskestykke ind til servering