meget_nemt_rugbrod_uden_surdej
Udskriv

MEGET NEMT RUGBRØD UDEN SURDEJ

Men med samme gode smag
Antal: 2 stk.

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 6 dl vand
  • 125 gram solsikkekerner
  • 100 gram hørfrø
  • 400 gram skårne rugkerner
  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 750 gram rugmel
  • 1 liter yoghurt naturel
  • 150 gram hvedemel
  • 25 gram salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt kerner, salt og yoghurt - rør det godt sammen
  • Tilsæt alt melet og rør det sammen med en ske - hvis man har en røremaskine kan denne også bruges
  • Lad dejen stå og hæve i 1 time
  • Kom dejen op i rugbrødsforme - halvdelen i hver. Vi har kun en rugbrødsform og vi lavede derfor kun ét rugbrød ad gangen. Her blev det på øjemål hvordan vi fordelte dejen
  • Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted
  • Pensl med lidt vand på toppen og drys med solsikkekerner eller græskarkerner
  • Varm ovnen op på 200 grader (varmluft) og bag rugbrødet i 1 time og 15 min. Så snart rugbrødet er inde, skal temperaturen sænkes til 160 grader (varmluft)