Start med at opløs gæren i vand og mælk
Derefter tilsættes honningen - dette røres godt rundt
Salt tilsættes sammen med fuldkornsmel og det hele røres godt sammen
Tilsæt resten af melet og rør det godt ind i dejen, men sørg for, at den virker løs - der må ikke arbejdes for meget med den
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1-2 timer. Nogle gange er en enkelt time nok, men dejen tager på ingen måde skade af, at stå længere end de 2 timer. Dejen kan nemt sættes over om aftenen, og hæve til næste morgen
Efter hævningen hældes dejen forsigtigt ud på et køkkenbord, som er drysset med mel. Dejen skal på ingen måde æltes! Brug en dejskraber og del dejen i det ønskede antal portioner, som formes til kurvertbrød eller baguettes
Bag dem med det samme ved 230 grader (sæt evt. en bradepande i bunden af ovnen med vand, så ovnen bliver fuld af damp. Når bollerne skal ind er det vigtigt at gøre det hurtigt, så dampen bliver inde i ovnen)
Bag bollerne i ca. 14-16 min