THAIINSPIRERET GRISEMØRBRAD

En smagfuld thaiinspireret ret med marineret grisemørbrad
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 grisemørbrad (ca. 650 g)

Marinade

  • 2,5 dl kokosmælk
  • 2 spsk brun farin
  • 1 ½ spsk soja
  • saft fra 1 lime
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl peanutbutter
  • ½ tsk chiliflager
  • salt og peber
  • Til servering: nudler, lime både, frisk koriander og agurkesalat (se nedenfor)

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 2 spsk sukker
  • 1 skalotteløg, hakket
  • frisk koriander, hakket
  • saft fra 1 lime
  • 1 spsk kokosmælk
  • salt

Sådan gør du

  • Rens først grisemørbraden og sørg for at alle sener og urenheder fjernes
  • Bland alle ingredienserne sammen til marinaden i en frysepose og put herefter grisemørbraden i posen – sørg for at den er helt dækket ind i marinade
  • Læg grisemørbraden i køleskabet i alt fra 30 min. til 24 timer – hvis den ligger mere end 2 timer tag den da gerne ud 30 minutters tid inden for at få den til nogenlunde stuetemperatur
  • Varm en pande op ved høj varme, tilsæt lidt olie, tag grisemørbraden op af marinaden (husk at gem marinaden i posen!) og brun grisemørbraden på alle sider - dette kan også gøres på grillen
  • Skru ned til lav varme og steg herefter grisemørbraden færdig med yderligere 5-10 min på hver side – mærk undervejs på kødet, da tiden afhænger lidt af størrelsen
  • Lad grisemørbraden hvile i 10 min på et bræt
  • Varm den resterende marinade fra posen op i en gryde, lad den komme op at koge hvorefter den vil tykne til en cremet sauce
  • Kog nudlerne efter pakkens anvisning og server grisemørbraden i skiver med peanutbutter saucen, nudler, limebåde, frisk koriander og agurkesalaten (se nedenfor)

Agurkesalat

  • Skær agurken i tern og bland den med de resterende ingredienser
  • Stil agurkesalaten på køl ind til servering