Udskriv

RUGBOLLER

Perfekte til madpakken eller i picnickurven.
Forb. tid1 t
Tilb. tid40 min
Resting time16 t
Ret: Bagværk, Madpakken
Antal: 15 stk

Ingredienser

Dag 1

  • 20 g gær
  • 150 ml surdej
  • 5 dl vand
  • 100 g solsikkekerner
  • 50 g hørfrø
  • 2 dl rugkerner
  • 1 dl ciafrø
  • 6 dl vand (til rugkener og ciafrø)

Dag 2

  • 1 dåse øl
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk maltsirup (kan undlades)
  • 450 g rugmel
  • 250 g grahamsmel
  • 100 g flager (havre, rug eller andre flager)

Sådan gør du

Dag 1

  • Opløs gæren i vandet sammen med surdejen i en skål
  • Tilsæt kernerne og lad skålen stå i ca. 12 timer (natten over) på køkkenbordet
  • Lad rugkernerne og ciafrø blive blandet med de 6 dl vand og lad også dette stå i en skål i ca. 12 timer (på køkkenbordet)

Dag 2

  • Bland de to skåle fra dag 1
  • Tilsæt øl, salt, evt. maltsirup og bland det godt rundt
  • Tilsæt rug- og grahamsmel sammen med flager og lad dejen bliver ensartet
  • Stil den til hævning i 4-5 timer (på køkkenbordet)
  • Form boller af dejen med to skeer, læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovi 35-40 min (tjek gerne undervejs, da det er muligt at de ikke skal have helt så lange, hvis de lyder hule når man banker på bunden, er de færdige)