Skræl de søde kartofler og skær dem ud i mindre firkanter
Kog dem i lidt vand indtil de er helt møre
Blend de søde kartofler til en ensartet masse
Tilsæt ricotta, æg og mel (massen vil stadig være klistret!)
Tilsæt også salt, peber og en anelse revet muskatnød
Kom dejen i en skål og på køl i en times tid
Kom en masse mel på et bord og tag dejen ud af skålen
Tag en klum af dejen og form den til en lang pølse, skær pølsen ud i stykker, der er ca. 1.5 x 2 cm
Kom godt med mel på de enkelte klumper (så er det lettere at styre og fold dem over en gaffel, så de får fine riller
Kog de færdige gnocchi'er i en gryde med vand i ca. 2-4 minutter (alt efter størrels - de er færdige når de kommer op til overfladen (giv dem endelig ikke for længe!)
På en pande steges hvidløg og chili i lidt olie
Tilsæt de færdigkogte gnocchi'er til den ret varme pande og steg dem gyldne på hver side
Til slut vendes hakkede forårsløg sammen med gnocchi