Udskriv

SWEET POTATO GNOCCHI MED CHILI OG HVIDLØG

Perfekt som tilbehør, eller som en ret i sig selv
Forb. tid1 t 30 min
Tilb. tid15 min
Ret: Hovedret, Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram sød kartoffel
  • 100 gram ricotta
  • 1 æg
  • 300 gram mel
  • salt og peber
  • en anelse muskat nød
  • Tilbehør: Hvidløg, chili og forårsløg

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skær dem ud i mindre firkanter
  • Kog dem i lidt vand indtil de er helt møre
  • Blend de søde kartofler til en ensartet masse
  • Tilsæt ricotta, æg og mel (massen vil stadig være klistret!)
  • Tilsæt også salt, peber og en anelse revet muskatnød
  • Kom dejen i en skål og på køl i en times tid
  • Kom en masse mel på et bord og tag dejen ud af skålen
  • Tag en klum af dejen og form den til en lang pølse, skær pølsen ud i stykker, der er ca. 1.5 x 2 cm
  • Kom godt med mel på de enkelte klumper (så er det lettere at styre og fold dem over en gaffel, så de får fine riller
  • Kog de færdige gnocchi'er i en gryde med vand i ca. 2-4 minutter (alt efter størrels - de er færdige når de kommer op til overfladen (giv dem endelig ikke for længe!)
  • På en pande steges hvidløg og chili i lidt olie
  • Tilsæt de færdigkogte gnocchi'er til den ret varme pande og steg dem gyldne på hver side
  • Til slut vendes hakkede forårsløg sammen med gnocchi