opskrift-hjemmelavet-gnocchi

HJEMMELAVET GNOCCHI LAVET PÅ BLOMKÅL

En skøn vegetarret, hjemmelavet blomkålsgnocchi med en lækker cremet sauce
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Tilbehør
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 pers. (som tilbehør)

Ingredienser

  • 1 kg blomkål svarende til ca. 600 g ren blomkål
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 2-3 håndfulde frisk spinat

Feta sauce

  • 125 g feta
  • 150 g grillede peberfrugter (vi brugte dem på glas)

Sådan gør du

  • Rens blomkålshovedet og skær det i buketter
  • Damp blomkålsbuketterne i en gryde til de er møre (10-15 min.)
  • Vrid så meget vand som muligt ud af blomkålen – put evt. de dampede buketter i et viskestykke og pres vandet fra
  • Blend blomkålen fint med salt og olie
  • Tag blomkålen ud på et bord og ælt den så godt som muligt med melet. Den vil være klistret og måske en anelse svær at arbejde med, men det bliver bedre
  • Stil dejen i køleskabet i ca. 30 min, hvilket vil gøre dejen mindre klistret – lav i mens saucen (se nedenfor)
  • Del dejen i to og rul hver del ud til en rund pølse med en tykkelse på ca. 1,5 cm
  • Skær stykker af ca. 2 cm og rul dem evt. på en gaffel, så de får de fine riller
  • Kog gnocchi’erne i 4-5 min. og hæld herefter vandet fra
  • Put de kogte gnocchi’er på en pande og lad dem få lidt farve på overfladen inden saucen og den friske spinat tilsættes

Feta sauce

  • Blend feta og de grillede peberfrugter
  • Smag til og tilsæt evt. salt, peber eller en anelse citronsaft