Vi er et par tvillinger på 30 år, Laura bor i Roskilde mens Christine for tiden er bosat i Melbourne i Australien. Vi har boet i Aarhus det meste af vores liv, men flyttede begge til København i efteråret ’15 pga. arbejde.
Vi sætter pris på god mad, og finder inspiration til vores mad bl.a. gennem madblade, restaurant besøg overalt i verden og andre madblogs.
Bloggens hovedtemaer vil vi mene er let, sund og ikke for dyr mad i en god kombination med syndige desserter og til tider lidt mere avancerede retter.
★ Laura er færdiguddannet civilingeniør i kemi og bioteknologi.
★ Christine er færdiguddannet civilingeniør i konstruktioner.
Som i kan se, har vores uddannelse ikke det store med mad at gøre, men bloggen fungerer rigtig godt som et frirum i vores hverdag.
Kontakt: CL @ twin-food.dk
★ Lidt teknisk information
Hvis du har spørgsmål eller andet, kan vi kontaktes på CL @ twin-food.dk
Alle rettigheder til tekst og billeder på denne blog tilhører os. Hvis der er hentet inspiration til opskrifter eller billeder andre steder er dette nævnt og kilde er angivet. Hvis indlægget er sponsoret eller der er testet produkter ifm. en opskrift er dette altid angivet i forbindelse med indlægget. Alle holdninger og tanker er altid 100 % vores egne og nogle vi står inde for.
Til fotografering af mad herhjemme bruger vi et Nikon D5100 kamera med et makroobjektiv fra tamron. Udover makroobjektivet kan vi også finde på at bruge et 18-270 mm tamron objektiv. Til redigering af billederne på bloggen bruger vi photoshop.
Hvis du har lyst til at låne nogle af vores billeder eller opskrifter må du meget kontakte os vedrørende tilladelse.
Twin Food logo er designet af søde Maria Harmuth.
★ Lidt om baggrund og bagetider
Husk på at vi ikke er uddannet indenfor dette emne og af samme grund er en stor del af alle vores opskrifter baseret på ideér og hvad vi synes harmonerer godt sammen. Vi lærer ingen om hvad der er sundt og spiser præcis hvad vi har lyst til. De opskrifter, som indeholder færre kalorier betegner vi som “sundere alternativer” og skal stadig ikke spises i ekstreme mængder.
Ligeledes er mængder vejledende og blot hvad vi synes passer/hænger godt sammen. Det samme gælder bagetider og grader – ovne opfører sig aldrig ens. Dvs. hvis vores brød skal have 20 min. skal dit måske have 15 eller 25 – det afhænger af ovn. Vi prøver at beskrive hvordan det færdige resultat skal se ud/opføre sig, så tag aldrig dit brød ud af ovnen efter de angivne minutter, hvis ikke det er færdigbagt – det skal bages til det er gyldent og har en sprød skorpe/bund.
Vi blogges ved, og tusind tusind tak fordi I gider at læse med – I er de bedste !!
37 Kommentarer
Hej “Twinfood”.
Først og fremmest bliver vi nødt til at skrive at jeres blog er fantastisk! Vi skriver her da jeg ikke kunne sende til jeres mail, men i må mege gerne svare på mail:-)
Vi skriver til jer, da vi er to veninder der skal en tur til Århus, og da
i bor i Århus, vil vi høre om i har nogle gode tips til, hvor man skal
spise, gå i byen osv. Vi er 19 og 22 år og angående mad kunne det være fedt
at høre hvor de bedste cafeer og restauranter ligger. Vi er til alt fra
vetnametisk til italiensk!
Der udover vil vi også gerne i byen, vil vi høre hvor det er man fester og
hvor man kan købe de bedste og gerne billige drinks :-)
Mange hilsner
Pigerne fra Odense :-)
Hej Piger!
Hvor er i søde – der skulle gerne være kommet en mail til Jer ;-)!!
Rigtig god fornøjelse.
Knus
Hej igen! :-)
Der er ikke kommet nogle mail. Vil i evt. prøve at sende den igen? :)
Det må i virkelig undskylde, den var simpelthen kommet afsted uden modtager – flot ;) Nu håber vi den når frem :)
Hej piger, vil i sende mig en mail – jeg skal lige spørge jer om noget :) på forhånd tak,
Matilde/helsematilde.com
Hej Matilde! Der skulle gerne være sendt en mail afsted ;-)
Hej Laura og Christine.
Hvor er det dejligt at følge med i, hvad I laver af lækre ting. Min søn har lige fået konstateret cøliaki, hvor han ikke tåler gluten, så havregrynstærten med blåbærcreme, vil jeg prøve, Tak for den opskrift. Knus fra julie`s moster : )
Hejsa! Sjovt at du lige kom forbi bloggen :-)! Vi håber han kan lide tærterne. Der findes også bananpandekager, som ikke har mel i sig – de er virkelig lækre. Og hvis du mangler en kage har vi også lavet en glutenfri chokolade kage. Den er ret tung i det (fordi der er en del chokolade i), men den smager fint :-)!
Hej :)
Sikke en fantastisk blog. Jeg elsker selv at lave mad, men som studerende synes jeg det kan være svært at få råd til at lave alt det lækre mad jer har lyst til. Så kunne godt tænke mig at vide om I har styr på hvor mange penge I bruger på mad om måneden? Jeg synes meget nemt at det løber op, også selv om jeg tænker meget over hvad jeg køber :)
Tusind tak, Rie! Dejlig kommentar!! :) Vi prøver at holde nogenlunde styr på det og ligger for os to lidt svingende mellem 1500 og 2500 pr. måned, hvilket vi faktisk synes er meget passende. Det gode er at vi er to, og prøver virkelig at tænke praktisk ift. brug af alle elementer i vores køleskab :)
Hej Twinfood-piger,
Først og fremmest elsker jeg virkelig jeres blog og laver tit mad ud fra jeres opskrifter.
Jeg elsker også virkelig jeres billeder, men hvilket kamera bruger i egentlig? Jeg går lidt på udkig efter et super kvalitets kamera til okay penge!
Knus
Tusind tak for din søde kommentar Josephine :-)!
Vores kamera er fra Nikon og modellen hedder D5100, derudover benytter vi en 55-270 linse, der har væsentlig mere zoom end standard objektivet som nikon kamerahuset kommer med, så hvis ikke du nødvendigvis har brug for ekstra zoom kan du godt klare dig med standard objektivet :-)!
Knus
Christine og Laura
Godaften – har I en mailadresse som jeg kan sende information om mit store Æblearrangement på den Kongelige Skydebane Sølyst, søndag den 6, oktober. 3
På forhånd tak.
Hej Povl
Det kan du tro, den er
cl@twin-food.dk
Kh
Hej C&L! I er saa gode! jeg kommer og bor i italien hved Milano men min mor kommer fra CPH og har familie i dk! elsker det i laver! har sukkersyge type 1 siden april 2013(ikke saa lang tid siden..) men jeg syns at lave mad (alt muligt ogsaa desserter) er saa sjovt!
kan i maaske sende en mail til mig med en ospkrift af en kage med ikke saa meget sukker?
knus Matilde fra Varese (Milano).
Hej Matilde!
Tusind tak og hvor godt at du følger med helt fra Milano :)
Vi kigger lige i gemmerne og så sender vi dig en mail en af de næste par dage med forskellige forslag på kager!
KH
Laura og Christine
Ni borde öppna en restaurang (eller har ni redan gjort det)?
Hej Johan, hehe nej, det har vi ikke – det er vist ikke noget, som vi lige har tid til :)
Men tusind tak for komplimentet!
Du må have en dejlig weekend!
Hej med jer.
Jeg kan ikke beskrive den glæde jeg føler efter at have fundet jeres fantastiske blog!
Der er alt man kan forstille sig og alt jeg kunne tænke mig at prøve!
Lige i dag lavede jeg Oreo/Marshmellow Bidder og de smagte fantastisk! Mange tak!
Jeg vil dog spørge om, i på nogen måde kan have kalorie tal på opskrifterne? Et ca tal måske på hver potion eller hele opskriften? Er det en umulig / besværlig opgave?
kh
Safa :)
Hej Safa
Sikke en dejlig besked at få, dejligt at du kan lide bloggen :-)
Desværre har vi ikke mulighed for at opgive kalorier på vores opskrifter,
det ikke noget vi går op i og vi synes derfor det vil sende et forkert signal til vores læsere.
Kh
Laura & Christine
Hej
Jeg har på nettet kunne læse mig til at I er gode til at lave dessert sushi
Under kulturnat i Slagelse kunne jeg – d. 26 september – godt tænke mig at give noget ud til forbipasserende familier
Derfor:
Kan jeg købe en del stykker dessert sushi af Jer? Der kan være klar d. 25/9, om aftenen?
Jeg arbejder i Slagelse, men bor i KBH (Nørrebro)
Bedste hilsner
Heidi
Hej Heidi
Det var da noget af et kompliment – vi har prøvet at lave det en gang og det er ikke noget vi sælger :-)
Derfor kan vi desværre ikke hjælpe dig, men rigtig god fornøjelse med arrangementet.
KH
Laura og Christine
Kære Laura og Christine,
Jeg har sendt jer en mail vedr. en artikel.
Jeg håber på svar fra jer!
Mvh.
Anne Petersen
– Den mail jeg har sendt til jer – er sendt fra en anden end den jeg har skrevet på dette indlæg
Hej Anne
Vi har svaret på din mail :-)
KH
Laura og Christine
Hej begge
Endnu engang tak for en fantastisk og inspirerende blog!
Jeg står og skal holde en julefrokost for en venindegruppe på 7. Vi har før alle stået i køkkenet for at hjælpe til med maden, men jeg tænker, at det er lettere, hvis jeg i år bare står for at lave det hele, så vi ikke vælter over hinanden.
Jeg har undersøgt forskellige retter og menuer. Mit ønske til jer er om I kan lave et indlæg om ideér til retter til en nem og lækker julefrokost. Jeg savner inspiration til knap så traditionelle julefrokostretter, som måske også er i den lidt mere sunde ende. Desuden ville opskrifter til drinks også være perfekt!
Det er blot en forespørgsel :) Jeg er klar over, at I har travlt med alt muligt andet, men det kunne jo være at jeg var heldig, og at det var en opgave der lige var noget for jer :)
Mvh Marie
Hej Marie
Tusind tai og dejligt at du følger med :)!
Rigtig god idé – det er helt klart noget vi lige vil have i baghovedet.
Vi har et par opskrifter på salater liggende, https://twin-food.dk/julesalater/ – måske de kan bruges? :)
KH
Christine og Laura
Hej piger,
Super blog, jeg håber det er er okay jeg har brugt jeres billeder til at lave lidt reklame for jer, på min blog.
Mvh. Nikita Troest
Hej Nikita
Det er helt ok og tusind tak – det var pænt af dig :-)!
God søndag!
Hej med jer :o)
Jeg kan simpelthen ikke finde, hvad jeg søger! Engang havde i skrevet en kommentar til et indlæg, hvor i nævnte flere forskellige spisesteder i Aarhus som i anbefalede, både sushirestauranter og ”normale”. Sagen er nu den, at jeg på torsdag skal til Aarhus med min søster og have et rigtig godt måltid mad (i anledning af uddannelsernes åbent hus), men vi aner ikke hvor vi skal tage hen… Jeg har kigget nogle af jeres ældre opslag igennem i min søgen, men dem er der jo mange af (heldigvis). Kunne det tænkes at i ville komme med et par anbefalelsesværdige restauranter igen? ;-) Gerne sushi!
Så fin en blog forresten!
Hilsen Anna
Hej Anna
Hvor lyder det hyggeligt. Tror vi fandt kommentaren, der kommer et par forslag her;
Sushi: HELT klart sota sushi i Vestergade, lidt dyrt men også helt klart den bedste i Aarhus
Sechzehn (de kører med et koncept hvor alle får samme menú, men rigtig lækkert)
Det glade vanvid (samme princip som Sechzehn, også meget lækkert)
Sans med früd
Restaurant komfur
Restaurant mellemrum
Dauphine
Substans
Restaurant ET
Lidt billigere er også Sct. Oluf, OliNico og Vesterlauget :-)
Vi håber I får en hyggeligt aften!
KH
Hej Laura og Christine
Jeg har en mail jeg gerne vil sende til jer, angående mit bachelorprojekt.
Jeg kan dog ikke finde nogen fungerende mailadresse.
Vil I evt. sende mig en mail, jeg kan svare på?
Mvh Freja
Hej begge. Super flot blog i laver, det er rigtigt godt gået. Jeg er selv civilingeniør og blogger, så jeg kender lidt til det i roder med.
Hej Kim,
Ej hvor sjovt – så er vi jo lidt i samme båd ;-)
Rigtig god jul,
Kanon flot arbejde med denne blog piger:)
Det ser virkelig super godt ud, og vi følger flittigt med her på siden.
Tusind tak, hvor er du sød :)!
Dejligt at i gider at følge med,
KH
Hejsa
Super spændende side I har her!
Findes der en mailingliste, som oplyser når der er nyt på bloggen? I så fald vil jeg meget gerne tilføjes den.
Hej Lotte,
Tusind tak, hvor er du sød.
Vi har faktisk ikke en mailingliste, men hvis du har lyst til at følge med på facebook på siden Twin Food eller på instagram på @twinfood, så ligger vi altid op der, når der er noget nyt på bloggen,
KH
Laura og Christine