WOK MED KYLLING, GRØNTSAGER OG KOKOSMÆLK –
Hovedretter, Kylling, Nemme hverdags retter, Ris

WOK MED KYLLING, GRØNTSAGER OG KOKOSMÆLK

Denne her wok-ret er vi blevet præsenteret for, af Christine’s kæreste’s lillesøster. En sund ret, der er virkelig nem og smager fantastisk. Det er muligt at putte alverdens grøntsager i, alt efter hvad der nu er yndlings. Derudover kan man også sagtens variere med type kød. I denne her er der kylling, men der kunne sagtens være brugt okse-, kalkun- eller svinekød også. Af grøntsager blev der brugt svampe, squash og peberfrugter. Det der ren faktisk tager længst tid, når denne her ret skal laves er at koge risene, hvis altså de skal have ligeså lang tid som dem vi lavede. :-) Kyllingen skal først steges på panden, hvor den blev krydret med karry, salt og peber. Bagefter skal grøntsagerne steges på en anden pande i et par minutter. Det er bedst hvis de stadig er lidt knasende i konsistensen. Til grøntsagerne tilsættes den færdig kogte kylling og der hældes kokosmælk over hele blandingen. Server med kogte ris og drys med lidt skåret æble. Og husk denne her ret kan laves mange gange på flere forskellige måder, så bare fordi den er brugt en gang, kan man jo sagtens prøve igen. Hvad er jeres yndlings ingredienser i wok og har i nogle fif?

 

Ingredienser (3 pers.)

450 g. kyllinge bryst
2 peberfrugter
1/2 squash
150 g. svampe
1 dåse kokosmælk (400 ml)
1 hvidløg
2 tsk. karry,
Salt og peber
250 g. vilde ris

  1. Sæt risene over med 6 dl. vand og lidt salt. Lad dem koge i 35 min. (eller efter pakkens anvisning) Lad dem trækket et par minutter når de er færdige.
  2. Skær grøntsagerne i tynde stænger
  3. Rens kyllingebrystet og skær det i tynde strimler. Steg det på panden og drys med karry, salt og peber
  4. Steg grøntsagerne på panden og drys med lidt salt og peber. Lad dem stege et par minutter, så de stadig er knasende.
  5. Når grøntsagerne er færdig stegte tilsættes den færdig stegte kylling og det hele blandes godt sammen
  6. Tilsæt kokosmælken og lad det koge op.
  7. Placer den ønskede mænge ris på tallerkenen, put wok blandingen henover og drys med frisk skåret æble
tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Marian N. Larsen 24 april, 2012 at 15:51

    Ja tak siger jeg bare. jeg er VILD med kokosmælk og wok amok!

    • Reply Laura og Christine 24 april, 2012 at 21:40

      JA ikke, dejligt vi ikke er de eneste og i øvrigt rigtig dejligt at du følger så meget med – tusind tak :-)

  • Reply Anonymous 24 april, 2012 at 21:52

    Sådan Falke :)

    Hilsen Anne :)

  • Reply Nuria 25 april, 2012 at 15:15

    Nøj, hvor ser det lækkert ud! Tror jeg vil forsøge mig med noget lignende i aften! :-)

    • Reply Laura og Christine 25 april, 2012 at 20:50

      Dejligt! Skriv endelig hvis du har forslag :) Vi håber det blev godt!
      Kh

    • Reply Nuria 26 april, 2012 at 15:49

      Det har jeg faktisk – jeg havde rigtig travlt da jeg skulle handle og lave mad, så købte en frisk grøntsagsblanding i Fakta, der egnede sig supergodt – der var b.la porre, løg og rød peber i og så hældte jeg et par peanuts over til sidst. :-)

    • Reply Laura og Christine 26 april, 2012 at 20:34

      Det lyder som en rigtig lækker blanding! Peanuts er bare altid lækre at drysse ovenpå :) Tak for dine tips, Nuria!

  • Reply Ditte 17 august, 2013 at 19:26

    Mmh min kæreste og jeg har lige lavet denne lækre ret. Mums ;-)

    • Reply Twin Food 24 august, 2013 at 14:00

      Det lyder lækkert Ditte – vi håber den faldt i smag :-)!

  • Reply kirstenkirstenkkkkk 7 september, 2015 at 13:27

    hvordan kan opskriften printes???

    • Reply Twin Food 8 september, 2015 at 09:54

      Vi har ikke en fast “print knap” men du kan altid gå op i navigationsbaren under “filer” og udskrive som normalt :)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar