VARM CHOKOLADE PÅ SMÅ PINDE –
Drikke, Søde sager

VARM CHOKOLADE PÅ SMÅ PINDE

Vejret bliver koldere og koldere og det betyder at jeg får mere og mere lyst til varme ting at drikke. Kaffe er en sikker vinder for mig, men for at det ikke altid skal være det, jeg tager en kop af om eftermiddagen, lavede jeg disse pinde. Det smarte ved dem er at man kun behøver 1-2 pinde (alt efter størrelse) og varm mælk og vupti så har man varmchokolade! Her blev der lavet tre forskellige slags; hvid chokolade, mørk chokolade og en blanding af hvid og mørk chokolade. I den mørke chokolade blandede jeg kakaopulver, lidt sukker og lidt salt i. Den hvide er ren chokolade, da jeg synes det ville være synd, hvis den mistede sin fine farve :-)! Det er ligegyldigt hvilke forme man bruger, de skal bare ikke være for store, jeg havde nogle hjerteforme liggende, så mine blev pinde med små hjerter på. Det er ikke meget Christine har tid til at blogge for tiden. Det skyldes at hun i går kom til Tanzania hvor hun skal besøge sin kæreste indtil hun rammer DK igen d. 22 december – jeg glæææder mig!!
Ingredienser (15-20 alt afhængig af formene):
100 gram finthakket hvid chokolade
100 gram finthakket mørk chokolade
2 spsk kakaopulver
1 spsk sukker
1 knips salt
træpinde
  1. Hvis man både bruger hvid og mørk chokolade, så start med at smelte den hvide chokolade. Tag ca. halvdelen og smelt den i et vandbad. Når næsten alt er smeltet kommes den anden hakkede halvdel i. Lad det hele smelte
  2. Kom den hvide chokolade i en plastikpose/sprøjteforme og sprøjtforme. Lav evt både nogle som er fyldt helt op og som er fyldt halvt op
  3. Brug samme fremgangsmåde som ovenover til at smelte den mørke chokolade. Her skal der også tilsætte kakaopulver, sukker og salt – bland det hele godt sammen og kom det igen i en plastikpose og derefter i formene. Kom evt. halvdelen af den mørkechokolade ovenpå den hvide
  4. Stik pinde i midten af chokoladen i formene og stil dem i køleskabet indtil de er stivnet (ca.)
  5. Opbevar dem i en lukket beholder, så kan de holde sig længe! De skal ikke opbevares i køleskabet, da de kan få smag af de andre ting.
  6. Bland to pinde med ca. 2 dl varm mælk – et skavt bailey gør den bestemt ikke dårligere! :-) Alt efter hvor stærk man ønsker chokoladen, kan man komme en pind mere i
tidligere indlæg næste indlæg

21 Kommentarer

  • Reply Marianne 19 november, 2012 at 10:49

    Uhmm, også en rigtig god værtindegave eller adventsgave :)

    Tak :0))

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:00

      Ja, det har du ret i Marianne, havde jeg ikke lige tænkt på :)

  • Reply Bianca 19 november, 2012 at 11:18

    Hvor er de fine. Brugte selv sådanne til værtindegaver det ene år, men kan da være jeg skulle bruge fiffet med sukker og kakaopulver også :)
    Er blevet meget glad for jeres fine blog og synes der kommer nogle gode indlæg :)

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:01

      Hvis man tilsætter sukker og kakao kan man hvert fald sagtens nøjes med bare at tilføje varm mælk ;-)
      Og tusind tak for de søde ord, Bianca :)

  • Reply A + K = ♥ 19 november, 2012 at 12:09

    Hvor er de fine, særligt de to-farvede, selvom jeg egentlig ikke er til hvid chokolade (: Elsker simpelthen hjemmelavet varm kakao i den kolde tid, men varm chokolade får jeg sjældent lavet, kunne være jeg skulle forsøge mig snart, for det er godt nok længe siden.

    – Anne

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:01

      Hvis du har sådan et pind klar er jeg sikker på du vil lave mere varm chokolade, Anne ;-)! Så er det kun varm mælk du skal lave!

  • Reply Smølfine 19 november, 2012 at 12:51

    Ej, det er da en vildt god ide – jeg skal helt sikkert lave sådan nogle til min kæreste i kalendergave :-)
    Mmm, man kan også lave dem med orangesmag – uhhh..

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:02

      Tusind tak! Og ja man kan bruge alle mulige chokolade smage ;-)!

  • Reply JOSE ET CHRIS 19 november, 2012 at 20:02

    Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  • Reply JOSE ET CHRIS 19 november, 2012 at 20:07

    Hvor er de fantastisk fine! :-)

    Chris

  • Reply Caro Hessner 20 november, 2012 at 11:52

    Årh hvor ser det dog bare fantastisk lækkert ud! Det er da helt sikkert noget der må prøves ;)!

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:03

      De er så lækre, Caro! Synes helt sikkert du skal prøve at lave dem :)

  • Reply Jonna 20 november, 2012 at 15:28

    Super god idé! Hvor har du købt formene? :-)

    • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:03

      Det er et godt spørgsmål! De blev købt sidste år og det har nok været i imerco eller sådan noget :-)!

  • Reply Cecilie Lykke 20 november, 2012 at 19:46

    Mmm, så godt det så ud! Du laver så mye god mad og slik, jeg bliver altid fristet når jeg kikker ind på din blog :-)

  • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:02

    TAK søde Chris!! :)

  • Reply Laura og Christine 20 november, 2012 at 21:04

    Tusind tak for de søde ord, Cecilie! :)

  • Reply Anonymous 23 november, 2012 at 18:06

    Woaw, i er godt nok kreative! Sad lige og ledte efter nogle gode opskrifter, og her poppede jeres super fine side op! Lækre ting i laver! Den her blog må jeg huske! 5 store stjerne herfra!!! :-)

  • Reply Laura og Christine 24 november, 2012 at 09:51

    Tusind tak hvor er du sød !! :)

  • Reply EmmaEmaEmma 25 oktober, 2013 at 17:01

    Lækker opskrift. Hvordan får du chokoladerne ud af formene efter at chokoladen er stivnet? Jeg så nogle silikoneforme i sådan nogle hjerter som du har men var usikker på om jeg ville kunne få dem op af bagefter. Men det er måske ikke et problem?

    Og hvor kan man købe sådan nogle is-pinde? Tænkte om man kunne bruge grillspyd, men det bliver måske lidt for tyndt.

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2013 at 08:34

      Det burde ikke være noget problem at få den stivnede chokolade ud af silikoneformene – det plejer vi at kunne :) ispindene er købt i panduro hobby ;)
      Rigtig god weekend !!

    Skriv et svar til A + K = ♥ Slet kommentar