TORTILLA LASAGNE MED RØDBEDE OG OKSEKØD –
Kød, Nemme hverdags retter

TORTILLA LASAGNE MED RØDBEDE OG OKSEKØD

rto4

rtor1

En ny udgave af den ellers så lækre klassiske lasagne, der bestemt godt kan bruges de dage hvor man mangler lidt tid. Fyldet består af rødbeder, der er blendet til en puré og derefter blandet med oksekød og lidt krydderrier. Som lasagne plader har vi brugt tortilla pandekager, ligesom i denne her med kylling. Det gode ved pandekagerne er at lasagnen maks behøver 20 min. i ovnen, før den er bagt færdig. De virker præcis ligesom lasagneplader og er ligeså lækre cremede. I mellem lagene blev der udover tortillas og rødbede/oksekød også hældt lidt mornay sauce samt drysset med snack peber. Vi bagte vores i en pande, men brug gerne et ovnfast fad. Efter vores mening er lasagne ofte bedst dagen efter, når den rigtig har sat sig – hvor den sagtens kan spises kold. Det samme gælder denne, der nemt kan nydes på madpakken dagen efter – det blev den gjort her :-)! Hvis man er vegetar kan man undlade oksekød og bruge 2 store rødbeder i stedet til fyldet!

 

Ingredienser (1 pande – 20 cm.):
1 Stor rødbeder
1 lille løg
150 g oksekød
2 fed hvidløg
Salt og peber
1/2 tsk chiliflager
2 hakkede snack pebre
4 tortilla pandekager

 

1 1/2 dl mornaysauce blandet med 1/2 dl mælk og 1/2 dl creme fraiche (man kan sagtens kun bruge mornaysauce og ikke lave blandingen)

 

  1. Kog rødbeden mør og blend den derefter til en fin puré
  2. Steg løg og hvidløg i en gryde og tilsæt derefter oksekødet og lad det stege brunt
  3. Bland rødbede puréen med oksekødet, lad det blive varmt og smag til med salt og peber. Tilsæt også chiliflager
  4. Læg en tortilla pandekage i bunden af panden (hvis man benytter et fad, kan det godt være man skal bruge lidt flere pandekager)
  5. Fordel 1/3 af rødbede/kød massen på pandenkagen, hæld 1/3 af mornay saucen udover og drys med 1/3 af de hakkede snack pebre
  6. Læg endnu en pandekage ovenpå og fortsæt på samme måde de sidste to lag
  7. På toppen kan man hvis man vil forkæles lidt drysse med lidt revet ost
  8. Bag den i ovnen i 20 min. v. 225 grader (alm. ovn)
rtor5 rtor3

rtor2

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply life is a shoe 7 april, 2013 at 07:55

    wow this looks so good!

    • Reply Twin Food 7 april, 2013 at 11:05

      Thank you! It was really good ;-)

  • Reply Line 9 april, 2013 at 12:12

    Den ser virkelig god ud! Glæder mig til at prøve den :)

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:38

      Det lyder godt, Line! Vi håber den falder i god jord :-)

  • Reply Trine K 8 juni, 2013 at 22:02

    Rigtig god opskrift!!
    Den er lavet flere gange herhjemme allerede, så ville lige huske og rose den :-)

    • Reply Twin Food 8 juni, 2013 at 22:43

      Tusind tak, Trine :) Dejligt at høre!! :)

  • Reply » GRØN SEAFOOD LASAGNE 21 februar, 2014 at 09:56

    […] lasagne! Vi har prøvet os i forskellige lasagne og også med forskellige slags bunde. Ligesom denne lasagne med rødbede og oksekød har vi også her brugt tortillas som lasagneplader. Det gør at […]

  • Reply » SPINAT STJERNER PENSLET MED HVIDLØGSMØR 6 juni, 2014 at 14:14

    […] almindelige brød formet som fine stjerner og knuder. De nuttede brød blev nydt til en omgang oksekøds/rødbede lasagne med søde piger til madklub i sidste uge. For at gøre brødene lidt mere spændende penslede vi […]

  • Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar