TÆRTE MED CHERRY TOMATER, ARTISKOKKER OG OLIVEN –
Hovedretter, Tærter, Tilbehør, Vegetar

TÆRTE MED CHERRY TOMATER, ARTISKOKKER OG OLIVEN

I forgårs fik vi et nyt omgang “Spis Bedre”, som vi fast får hver måned. I bladet var der en opskrift på en lækker tærte, og det gik op for os, at det faktisk er længe siden vi har fået tærte. Vi elsker tærte, så i går aftes blev det til tærte :-) Det blev med inspiration fra Spis Bedre bladet, dog med lidt ændringer. På tærten kom vi cherry tomater, gode sorte oliven og artiskok hjerter. På toppen puttede vi lidt friskt mozzarella. Tærten blev rigtig god, det var specielt godt med artiskokhjerterne. Den kan fungere som hovedret i sig selv, men også sagtens som tilbehør.

 

Ingredienser 

200 gram cherry tomater
1 dåse artiskokhjerter i lage
150 gram sorte gode oliven
2 æg
1 karton madlavningsfløde
lidt revet gouda

1 portion tærtedej (se evt. her)

  1. Skær cherry tomaterne ud i halve eller kvarte alt efter hvor store de er
  2. Skær også artiskokhjerterne ud i mindre stykker
  3. Tag stenene ud af oliven (hvis de har sten i sig.)
  4. Lav tærtedejen, rul den ud og læg den i tærteformen
  5. Det overskydende dej skæres fra i kanterne.
  6. Fyld tærtebunden med oliven, cherry tomater og artiskokker evt. og så lidt frisk basilikum.
  7. I en skål piskes æg, madlavningsfløde og den revne gouda ost
  8. Hæld æggemassen over fyldet
  9. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 40-45 minutter. Når tærten er færdig kommes der frisk mozzarella på toppen, drys også med lidt frisk basilikum

Der var også lige nok dej og fyld til en mini tærte til frokost :-)

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply frk. sveske 24 februar, 2012 at 18:47

    Hej Christine & Laura,
    Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://frksveske.blogspot.com/2012/02/endnu-en-blog-award.html
    God weekend.
    – frk. sveske

    • Reply Laura og Christine 25 februar, 2012 at 19:11

      Hej Frk. Sveske
      Tusinde tusinde tak! Den er vi meget glade for. Vi skal nok lige kigge på det :-)
      – Laura og Christine

  • Reply Sigrid 28 august, 2015 at 12:14

    Hej! Jeg vil bare høre om det er en halv eller en kvart liter madlavningsfløde der skal i? :)

    • Reply Twin Food 30 august, 2015 at 14:13

      Uh, det er ved at være lidt tid siden, men vi mener det var 250 ml vi brugte :)

    Skriv et svar til Sigrid Slet kommentar