Vi elsker søde kartofler og burger dem ofte til fritter eller f.eks. falafler. Sidst vi fik dem, lavede vi de her fyldte basser, som faktisk er utroligt simple, men super lækre! De søde kartofler skal først bages et godt stykke tid, inden de fyldes op og bages en anelse igen.
Vores fyldte sweet potatoes er med kylling, ost, crème fraiche og forårsløg, men man kan bruge lige hvad man vil. Desuden er det også en god ret til at få tømt ud i rester, hvis man f.eks. har noget kød eller lign. liggende. Vi fyldte vores og bagte dem igen, men man kan også lave “saml-selv” og have de færdigbagte kartofler på bordet med masser af fyld, så alle ved bordet kan lave deres yndlings. Vi synes dog det er super lækkert med det smeltede ost, når den lige får en tur mere i ovnen.
Ingredienser (3 stk.)
3 stk. søde kartofler
2 kyllingebryster, ca. 300 g
salt, peber og paprika
til toppen: revet ost, creme fraiche, fint snittet sukkerærter
- Vask de søde kartofler og prik dem med en gaffel
- Sæt dem på en bageplade og bag dem i ovnen i 1 times tid ved 200 grader (varmluft), indtil de er bløde
- Lav kyllingen i mens de søde kartofler bages
- Rens kyllingebrysterne og drys dem med salt, peber og paprika
- Steg dem ved middelvarme på en pande og lad dem blive gennemstegte
- Riv eller skær kyllingen fra hinanden og drys evt. med mere salt, peber eller paprika, hvis det mangler
- Når de søde kartofler er færdigbagte skæres de op og åbnes forsigtigt
- Fordel kyllingen i de 3 kartofler (hvis ikke det hele kan være der, kan det serveres ved siden af) og drys med revet ost på toppen
- Bag de søde kartofler yderligere 10 min i ovnen ved 200 grader (alm. ovn)
- Drys med creme fraiche og snittede sukkerærter inden servering
2 Kommentarer
Hold da op, hvor ser det bare hamrende lækkert ud! Det vil jeg prøve at lave, når jeg er hjemme på juleferie hos mine forældre. Tak for opskriften :-)
Hej Kristine,
De var meget lækre og håber at de også bliver et hit hos dine forældre! :-)