SVAMPET ÆBLEKAGE – ADVENTSSNACK #3 –
Bagværk, Desserter, Søde sager

SVAMPET ÆBLEKAGE – ADVENTSSNACK #3

1. advent blev fejret i vores nye sommerhus på sjælland med vores mormor og morfar. Der skulle selvfølgelig være lidt sødt til kaffen, og det er her denne æblekage kommer ind i spillet. Den blev nemlig lavet til eftermiddagskaffen. Inspirationen stammer fra et af de mange madblade der blev læst, mens jeg besøgte Christine i Australien. Kagen er super til en kop kaffe/the med en smule creme fraiche eller vaniljeis på toppen. Man kan gøre den ekstra julet ved at drysse med kanelsukker på toppen, inden den kommer i ovnen. I ønskes alle en dejlig 3. advent :-)

Ingredienser (1 stor springform):
5 æbler
3 æg
150 gram smør
4 spsk honnig
200 gram mel
150 gram sukkerTil toppen: 2 spsk kanelsukker
Pynt: Hakkede pisctacienødder

  1. Skær æbler ud i skiver (skræl dem evt. inden)
  2. Pisk smør og sukker luftigt
  3. Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der stadig piskes
  4. Kom honningen i og tilslut mel
  5. Smør en springform og fordel dejen i denne. Arranger derefter æbleskiverne på toppen og pres dem lidt ned i dejen
  6. Drys med lidt kanelsukker på toppen og bag kagen ved 180 grader i 25-35 minutter
  7. Nyd kagen lun eller lad den køle helt af inden den serveres
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply girlslovefood 16 december, 2012 at 11:39

    Den ser så lækker ud!

  • Reply Anonymous 16 december, 2012 at 14:44

    Hvor ser den lækker ud! elsker æblekage :)

  • Reply Monsterscircus 16 december, 2012 at 15:38

    Mums, det ser virkelig lækker ud – dejligt med så skønt et indslag til advents hyggen. Du har sikkert også noget dejlig til bordet idag. Håber I nyder december, og tusind tak for opskriften!

    • Reply Laura og Christine 17 december, 2012 at 19:55

      Hvor er du sød! Jeg håber også du nyder december, du kan tro jeg følger med i din julekalender :-)!

  • Reply Emilie Ejlsborg 16 december, 2012 at 20:35

    Det ser bare uartigt ud, mums!

    – Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  • Reply Anonymous 16 december, 2012 at 22:16

    Hejsa, er tilfældigt rendt ind i jeres blog – oprindeligt nysgerrig på “twin-tingen” – fordi jeg selv har tvillinger (små)…men så blev jeg fanget af al den lækre mad og de FLOTTESTE billeder. Virkelig flot! Så tak for masser inspiration og et dejligt sted at søge hen, når mine tvillinger ikke levner meget tid til kokkeri.
    Kærligst Camilla

    • Reply Laura og Christine 17 december, 2012 at 19:57

      Hej Camilla! Dejligt du kom forbi bloggen, vi håber du vil blive ved med at kigge med :) Det er sjovt det med, at når man er tvilling / har tvillinger synes man det er rigtig sjovt når man møder andre der også er ;-)! Vi har det på samme måde :)

  • Reply Linn 19 december, 2012 at 19:23

    Jeg synes simpelthen at jeres kage ser så lækker ud! Dejligt at det stadigvæk er æble-seasong, så jeg også kan nå at bage den :)

    • Reply Laura og Christine 20 december, 2012 at 18:40

      Og det kan du tro at den også var, Linn! :-)
      Hav en dejlig jul!

  • Reply Lina 19 december, 2012 at 20:47

    Den ser jo vanvittig lækker ud!

  • Reply Mai 17 september, 2014 at 11:14

    Kan denne kage laves dagen i forvejen uden det gør noget? :-)

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:20

      Hej Mai

      Det vil vi sagtens tro er muligt.
      Bare den står i køleskabet, så skal den nok holde sig svampet :-)

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar