SUSHI SOM DESSERT –
Desserter, Søde sager

SUSHI SOM DESSERT

dess4 dess1

Ja sushi som dessert, måske det lyder skørt i nogens ører, men det smager faktisk hamrende godt. Bare rolig – i skal ikke til at spise søde ris!! Risene er blevet erstattet af kokos blandet med bananer og af “grøntsager” er der brugt jordbær og kiwi – her kunne man også bruge melon, ananas, nektariner, mango – ja alle end yndlingsfrugter. Som tang er rullen blevet penslet med chokolade og som pynt er der blevet drysset med både hakkede pistacie nødder, mandler og frysetørret hindbær. Vi synes selv den søde sushi ligner meget godt den “ægte” og så er den ret festlig at servere som dessert. Chokoladen kan godt drille lidt og knække, så sørg for at skære næsten lige efter pensling (chokoladen skal lige stivne) og med en skarp kniv – så burde det gå! Dagen efter kan det blive meget svært at skære den, men smagen fejler intet! ;-) Mange af vores ældste indlæg kræver en renovering (i form af nye billeder) og i dag har vi rettet billeder til vores indlæg om hjemmelavet sushi, som vi lavede den anden dag. Det er virkelig ikke spor svært at lave sushi selv og vi har lagt nogle step-by-step billeder med :-).

Ingredienser (1 rulle):
2 små modne bananer
100 g kokosmel
Jordbær
Kiwi
70 g mørk chokolade
Frysetørret hindbær, hakkede pistacie eller mandler til pynt

 

  1. Start med at lav “risene” hvor bananerne moses og blandes med kokosmelen
  2. Bred kokosmassen ud på en sushimåtte eller et stykke vitawrap så den har en højde på ca. 15 cm, hvilket svarer til en tykkelse på ca 0,5 cm.
  3. Fordel lidt jordbær og kiwi ovenpå kokos/banan
  4. Fold måtten op så kokosmassen dækker frugten og rul så helt indover så frugten bliver helt dækket og du har en helt rund rulle
  5. Pak rullen godt ind og læg den i fryseren i 10-15 min.
  6. Smelt chokoladen og pensl den meget kolde rulle hele vejen rundt om
  7. Drys evt med hakket pistacie, mandler eller frysetørrede hindbær
  8. Stil rullen på køl, så den sætter sig.
  9. Tag den ud lidt inden den skal skæres så chokoladen ikke er helt stiv, så har den nemlig nemt ved at knække når man skærer – husk at skær forsigtigt :-)!

dess2 dess3 dess5

DSC_1051 copy

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

31 Kommentarer

  • Reply maria 18 juli, 2013 at 09:18

    Mmh lækkert og sjovt. Har i ideer til hvad man kunne bruge i stedet for banan?

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 07:59

      Hej Maria. Det var super lækkert! Mmh. Vi har selv lavet bounty hvor der bruges kondenseret mælk og kokos – så bliver de selvfølgelig lidt mere usunde og massen vil nok klistre en del. Ellers er det muligt past. æggeblommer vil virke, men det er bare et gæt :-)

      • Reply Anonym 22 juli, 2013 at 12:35

        Har I ideer til hvad man kan bruge i stedet for kokos? :-)

        • Reply Twin Food 22 juli, 2013 at 20:52

          Hmm.. Det er et rigtig godt spørgsmål – lige i denne opskrift er vi ikke sikre på det, da det sjove er, at kokos ligner ris. :-)
          Men måske med lidt mel, men det er ikke noget vi tør sige med sikkerhed.

          • Anonym 23 juli, 2013 at 21:13

            Jeg elsker os kokos men det kan min mand ikke lide :-) Jeg prøver med hakkede nødder!

          • Twin Food 25 juli, 2013 at 11:00

            Øv, de skal nok være meget fint hakket hvis det skal lykkeds, men giv gerne besked tilbage, så har vi også et alternativ ;)?

  • Reply Marian 18 juli, 2013 at 10:12

    I er simpelthen for kreative i det kökken. Det er verdenssejeste idé! I love it….. Bringer I mon ud? (til Sverige)

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 08:00

      Hvor er du sød Marian – tusind tak! Vi har desværre ikke fået åbnet biksen endnu hvor vi bringer ud ;-)!

  • Reply Amalie // Fitnessblogger 18 juli, 2013 at 11:35

    Ser simpelthen så lækkert ud .. Det skaaal prøves! :D

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 08:00

      Det var utrolig lækkert, Amalie :)
      Hav en dejlig dag!

  • Reply Chrstine 18 juli, 2013 at 12:37

    Jeg kan da blive glad for min fødselsdag nærmer sig, når I kommer med sådan en opskrift.

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 08:01

      Hehe – husk ikke at skær rullerne for sent hvis du laver dem, så bliver stykkerne nemlig ikke så fine :-)! Tillykke til dig når din fødselsdag kommer! :)

  • Reply Marianne 18 juli, 2013 at 14:53

    Fantastisk opskrift! Kan slet ikke vente med at få den prøvet! Hvor får I dog ideerne fra? :D

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 08:02

      Hej Marianna. Nogle gange sidder vi bare og snakker om hvad der kunne være sjovt at prøve og så ryger vi i det nærmeste supermarked og køber ind – denne gang gik eksperimentet godt ;-)

  • Reply Charlotte Valerie 18 juli, 2013 at 20:57

    thats such a lovely idea! thanx for inspiration ;)
    greets from vienna, charlotte

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 08:03

      Thank you Charlotte!
      We hope you get to try it – it’s really delicious!
      Have a great day :-)

  • Reply Lullo 19 juli, 2013 at 08:32

    Lækre opskrifter!
    Marianne jeg har set en ligende opskrift på dessert sushi, men hvor det faktisk er med jasmin ris og kokusmælk mm. jeg kan sende dig et link, men kunne forestille mig, at dette smager noget bedre :)

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 19:52

      Tusind tak Lullo! Nå ja det kunne man også. De her er hvert fald super gode, men vi har jo heller ikke prøvet den anden udgave ;-)! Det er hvert fald skønt her at der ikke er noget der skal koges :-)!

  • Reply Anne-Sofie Vedel 19 juli, 2013 at 10:56

    Ej en sjov ide! Det må jeg prøve!

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 19:53

      Du kan tro det var godt :)

  • Reply Madling 19 juli, 2013 at 11:47

    Hvor ser de fine ud.
    Næsten en jule-konfekt i en sommer udgave :-)

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 19:53

      Tak ! Ja det har du helt ret i, de kan helt sikkert godt spises hele året rundt ;)

  • Reply fattig-bloggeren 19 juli, 2013 at 15:08

    Skørt og genialt! Er vild med ideen :) Genrelt er mad i mundrette stykker lige mig, men dessert-sushi slår nok det meste af det jeg har prøvet ;) Må lige tage udfordringen op på tidspunkt :D
    Hilsen fattig-bloggeren

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 19:54

      Det lyder som en god idé – mundrette stykker er nemlig skønne og super hyggelige :)

  • Reply Marta 19 juli, 2013 at 15:10

    cool idea! I love sushi so that version will love too for sure!
    http://www.addictedtofashionforever.com/

    • Reply Twin Food 19 juli, 2013 at 19:55

      Thanks Marta! You will definitely love this version too ;)

  • Reply Isabell 21 juli, 2013 at 23:41

    Super sjov ide. Jeg skal snart holde stor fest og det kunne være en sjov ide til dessertkage bordet. Er det til at lave dagen i forvejen og er det en god utide når der skal laves til ca. 50 mennesker?

    • Reply Twin Food 22 juli, 2013 at 20:50

      Hej Isabell! Rullerne kan sagtens laves dagen i forvejen, men som vi skriver skal de skæres ud i mindre stykker samme dag de laves.
      Vi mener godt det er noget der kan laves til et dessertbord, men det er en del ruller der skal til – og det kan derfor godt være at man går lidt kold på projektet..

      Skriv endelig hvis der er flere spørgsmål :)

  • Reply HJEMMELAVET SUSHI | TWIN FOOD 22 juli, 2013 at 21:02

    […] Pingback: SUSHI SOM DESSERT | TWIN FOOD […]

  • Reply » UGEN DER GIK GENNEM INSTA #8 6 juni, 2014 at 14:04

    […] Når vi arbejder om søndagen er vi nogle gange heldige at få lidt rester med hjem, som på bare et par minutter kan laves til helt OK aftensmad. Søndag aften er ægte hygge-aften herhjemme og sidste søndag blev nydt med en slikskål og iskaffe. Mandag gik vi i køkkenet og eksperimenterede med sushi som dessert, det endte i et yderst vellykket resultat (synes vi hvert fald selv) – opskriften kan i finde her. […]

  • Reply Chokolade sushi - En sjov dessert - Glutenfrimagi 28 april, 2016 at 16:19

    […] og jeg måtte simpelthen eksperimentere lidt med det. Jeg faldt blandt andet over en opskrift hos Twinfood her, den lød dog lige sund nok, så jeg fiflede lidt med det og kom frem til nedenstående […]

  • Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar