SPINATTÆRTE MED KYLLING –
Hovedretter, Kylling, Tærter

SPINATTÆRTE MED KYLLING

Her til aften har vi lavet spinattærte med kylling og feta. Bunden er lavet ud fra maizena’s grovtærtedej blanding, da den faktisk er helt ok. Vi sætter den over i ovnen, mens vi er til fitness – så passer det med at den er klar, når vi kommer hjem. Tærter er så nemme at lave, og for det meste har man næsten alle ingredienserne i køleskabet. Så længe man har æg, mælk, smør og mel (hvis man laver dejen selv) og grøntsager – kan man virkelig komme langt! De er gode alt, brunch, frokost, aftensmad, natmad osv. Vi søger altid for at lave en stor portion, så der er lidt til madpakken dagen efter :-)

 

Ingredienser 

Æggeblandingen:

2 æg
2 dl mælk
Smag til med:
Paprika, revet muskatnød, salt og peber

Bland alle ingredienser sammen i en skål.

Fyld:
Spinat (ca. 150-200 gram frossent)
220 gram kylling (brunes af på panden inden de kommer i tærten)
100 gram feta
revet ost til toppen

Tærtedejen blev lavet ud fra Maizenas grovtærtedej blanding. Den bruger vi altid når vi skal lave tærte, da det er super nemt og hurtigt at lave dejen – og samtidig smager den helt fint.

Rul tærtedejen fint ud, og læg den op i tærteformen. Læg den brunede kylling nederst og derefter spinat og feta. Hæld æggeblandingen ud over, så den fordeles jævnt. Riv lidt ost og drys det over toppen.

       

Bag den i ovnen ved 200 grader i ca 40 min (til den er gylden på toppen)

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Anonymous 30 juli, 2012 at 14:58

    sig mig hvor skal æggeblandingen være ??

  • Reply Laura og Christine 30 juli, 2012 at 17:34

    Æggeblandingen skal bare hældes over fyldet inden tærten kommer i ovnen :)

  • Reply Trine 18 september, 2013 at 09:38

    Den ser lækker ud! Skal laves i aften, men ved I, om man kan bruge andet ost end feta? Evt. hytteost eller revet ost.

    • Reply Twin Food 18 september, 2013 at 18:33

      Hey Trine
      Beklager det sene svar (der måske er for sent?), men du kan hvert fald sagtens erstatte hytteosten med andet ost eller hytteost, det er intet problem :)
      KH

  • Reply Anonym 21 september, 2014 at 09:24

    Kan man bruge noget andet i stedet for ost? evt. creme fraiche el.lign? Ellers SUPER lækkert!

    • Reply Twin Food 23 september, 2014 at 21:56

      Ja creme fraiche vil formentlig godt kunne fungere, ellers så undlad det helt og tag lidt ekstra spinat og kylling :)!

  • Reply Tina 30 marts, 2015 at 10:19

    Hej,

    Jeg har besluttet mig for at lave den her tærte i påsken, men vil bare lige høre om spinaten skal i tærten frossent eller om det først skal tø op?

    Smil fra Tina

    • Reply Twin Food 30 marts, 2015 at 11:47

      Hej Tina

      Spinaten skal være tøet op, inden den kommer i :-)
      God påske!

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar