SPINATPESTO –
Dip/Salsa, Frokost, Snacks, Til madpakken, Vegetar

SPINATPESTO

pestos2

I sandwiches, til kartofler eller salater hører dig sig ofte en skøn dip/dressing. Den klassiske basilikums pesto er en af vores favoritter, men den bliver også lavet lidt anderledes i ny og næ. I sommers var der i køleskabet fyld af friske spinatblade og da de løb på sidste vers var det med at lave en dressing med spinatblade som hovedingrediens. Det må man sige de er i denne her spinatpesto, hvor basilikummen er blevet udskiftet med spinatblade. De er lidt mere “svage” i smagen, men med lime, solsikkekerner, parmesan, olie lidt salt og peber er den super frisk og dejlig både som smørrelse i sandwich men også som dip/dressing til andre retter.

 

Ingredienser (1 stor portion):
250 g. friske spinatblade
65 g solsikkekerner
1/4 dl olie
30-40 g parmesan
Saft fra 1/2 lime
Salt og Peber

 

  1.  Blend alle ingredienser godt sammen til en ensartet tyk masse
  2. Smag til med parmesan, lime saft salt og peber afhængig af hvilken smag, der ønskes
  3. Tilføj mere olie hvis konsistensen ønskes mere flydende

 

pestos1. pestos3

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Sofie 15 september, 2013 at 09:16

    Hvor længe kan sådan en portion holde sig i køleskabet? :)

    • Reply Twin Food 17 september, 2013 at 07:28

      Vi vil skyde på 2-4 dage :-)

  • Reply Anna-Nathalie 15 september, 2013 at 15:04

    Den ser virkelig lækker og frisk ud, mmh :P

    • Reply Twin Food 17 september, 2013 at 07:23

      Tusind tak – det kan du tro den også var ;)

  • Reply Christina 15 september, 2013 at 19:05

    Tror aldrig jeg har set en spinatpesto før. Godt fundet på! :D
    Går selv lidt rundt med tanken om at lave en anderledes pesto, og tænker at hvis nogen burde vide det, så må det være jer :-) Har i forsøgt jer med en tomatpesto med semidried tomatos før?
    Kh. Christina

    • Reply Twin Food 17 september, 2013 at 07:26

      Tusind tak :) Vi har ikke en opskrift på soltørret tomatpesto liggende, men vi har før prøvet at blende soltørrede tomater, olie, salt, peber, lidt hvidløg og parmesan – det smager super godt :-)!

      KH

      • Reply Christina 17 september, 2013 at 18:35

        Tak for tippet. Jeg har forsøgt mig ud i en nu, og den blev vellykket! Det blev til semidried tomatos, olie, parmesanost, ristede pinkekerner, salt, peber og lidt jalapenos for at give den kant :-)
        Kh. Christina

  • Reply Ditte 18 september, 2013 at 19:35

    Mums den er virkelig go denne pesto. Lavede den her til aften. Jeg kom nu også hvidløg i, så smager den endnu mere af rigtig pesto :) dejligt med et billigere alternativ til basilikums pestoen :-)

  • Reply Amanda 24 september, 2013 at 14:24

    Er det ligemeget hvilken olie man bruger?

    • Reply Twin Food 24 september, 2013 at 21:05

      Vi synes olivenolie smager bedst, men du kan bruge hvad du nu har ;)

  • Reply Malene 26 september, 2013 at 21:08

    Hej.
    Mm – det findes ikke noget mere lækkert end hjemmelavet pesto. Men jeg har aldrig prøvet at lave spinatpesto før. Så din opskrift skal helt sikkert prøves. Jeg vil dog også lige putte 1 fed hvidløg ned i, da jeg tror, at det kunne give den helt perfekte smag. :)
    Mvh. Malene

    • Reply Twin Food 30 september, 2013 at 19:57

      Den er super lækker, næsten på højde med den klassiske basilikumspesto ;) Et hvidløg lyder slet ikke som nogen dårlig idé :)
      KH

  • Reply rtbrtbSofie 22 august, 2014 at 21:58

    Det er første gang jeg har lavet SPINATPESTO men gud hvor den smager godt virkelig god opskrift samt flotte billeder

    TAK

    • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:27

      Tusind, tusind tak!
      Det er også billigere med spinat ;)

    Skriv et svar til Anna-Nathalie Slet kommentar