SOLERO IS –
Desserter, is, Søde sager, Sundere alternativer

SOLERO IS

sole4

Solerois var klart en af vores yndlingsis som børn, den lidt sure sodavandsis kant med den lækre vaniljeis indvendigt – MUMS! Vi køber sjældent ispinde nu og nyder hellere et bære med blandet is og hvorfor mon det? De skønne “gamle” ispinde, der selvfølgelig stadig findes, er jo stadig super gode og frembringer bare så mange gode minder. vi har prøvet selv at efterabe soleroisen og samtidig gøre den til et lidt sundere alternativ, med stortset ingen fedt og kun ganske lidt sukker. Det gør absolut ingenting ved smagen og gør kun en gladere fordi man kan nyde den med lidt bedre samvittighed ;-)! Ismassen er lavet af skyr, æggeblommer, mælk, lidt sukker og vaniljesukker og den klassiske “juice-masse” er lavet af passionsfrugter, mangojuice og citronsaft – vi var selv ret overrasket over hvor tæt smagen var på det vi ellers forbinder med soleroisen, så vi vil meget gerne også høre jeres mening når i har prøvet dem – for det skal i vel ;-)? Det er hvert fald en af de is der kan få en i en dejlig sommerstemning og godt humør!

 

Ingredienser (Ca. 6 stk)
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bøtte)
1 spsk. sukker (evt. 1 spsk sukrin gold)
2 dl skyr
1/2 dl mælk
1,5 tsk vaniljesukker – eller 1 korn fra en vaniljestang

 

Sirup
1 dl mango juice
3 passionsfrugter
1 spsk sukker (evt. 1 spsk sukrin gold)
saft fra 1/2 citron

 

  1. Start med at opvarm mangojuice, kerner og saft fra de 3 passionsfrugter, 1 spsk. sukker og saften fra den halve citron – lad det lige komme op at koge
  2. Sig massen så kernerne kommer fra og lad juicen køle ned
  3. Pisk æggeblommer med 1 spsk sukker til den er blevet lidt tyk og mere creme farvet – det tager lidt tid
  4. Tilsæt skyr, mælk og vaniljesukker/korn og band det til en ensartet masse
  5. Fyld ca. 1 spsk. mango/passions juice i bunden af hver ispind-form og lad det fryse (behøves ikke hvis ikke man ønsker den øverste top med ren juice)
  6. Tag isformene ud af fryseren og lad lidt juice løbe ned af kanterne hvorefter hver form fyldes op med is-massen. Fordel det sidste juice til hver form – hæld det både langs kanterne og i midten.
  7. Put ispinde i formene og stil dem tilbage i fryseren til de er helt frosne og spiseklar :-)!

sole1

sole2

sole3

 

tidligere indlæg næste indlæg

40 Kommentarer

  • Reply Christina 18 juni, 2013 at 11:42

    Hey piger
    Hold nu op hvor er det her bare genialt!! Det må afprøves snarest muligt :)
    Hvor har i købt jeres isbægere henne?
    Kh. Christina

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:46

      Ja ikke!! Glæd dig, for de er mega gode :)
      Isbægerne er købt i netto som spot vare for en uges tid siden, hvis du er heldig kan de stadig findes i nogle af dem ;)

      • Reply Christina 18 juni, 2013 at 23:04

        Tusind tak, jeg vil skynde mig ned i netto i morgen. Det bliver en perfekt overspringshandling her i eksamenstiden! :D

        • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 09:09

          Ja god idé! Overspringshandlinger er der mange af i eksamenstiden ;-)!

  • Reply Nicoline 18 juni, 2013 at 11:49

    Hvor ser det lækkert ud! Hvor har i købt formene?

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:47

      Tusind tak, Nicoline :)! De er købt i netto for en uges tid siden :)

  • Reply Sara 18 juni, 2013 at 12:44

    Ligesom Christina og Nicoline er jeg også meget interesseret i at vide hvor formene er fra. De ser super gode ud! Og hvad med pindene, hvor er de fra? :D

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:47

      Tak Sara :) Formene er fra netto og ispindene er købt i panduro hobby ;)

  • Reply Pernille 18 juni, 2013 at 12:47

    Hvor kan man købe ispinde henne? :)

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:48

      Vi har købt vores i Panduro Hobby ;)

  • Reply Simone 18 juni, 2013 at 14:08

    Ej, hvor ser det lækkert ud! Jeg er laktose intolerant og spiser derfor ikke skyr. Tror I, det vil være muligt at lave dem med almindelig yoghurt? Det kan man nemlig få uden laktose :)

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:50

      Tusind tak Simone! Det burde ikke være noget problem at bruge yoghurt i stedet. Du kan smage på massen inden den nedfryses og justere ift mængden af yoghurt og vanilje så isene får en smag du kan lide :)

  • Reply Frk. Smed/ Sine 18 juni, 2013 at 17:30

    Lækkert! De skal laves når jeg har fået spist de andre is jeg har liggende i fryseren.
    Mange tak for opskriften.

    • Reply Twin Food 18 juni, 2013 at 20:53

      Dejligt at høre, Sine! De er super gode, så glæd dig ;)

      • Reply Frk. Smed/ Sine 28 juni, 2013 at 21:50

        Så fik jeg langt om længe lavet isnene. Synes dog at vanilieisen blev noget krystalliseret. Tror måske at det har noget at gøre med at jeg brugt græsk yoghurt istedet for skyr. Tror jeg prøver med at andet mælkeprodukt næste gang. Men frugt-delen fejlede intet. Mums. Tak for opskriften.

        • Reply Twin Food 1 juli, 2013 at 09:31

          Hejsa! Vores blev også lidt krystalliseret så det er nok både skyr og græsk yoghurt der gør det – men det skydes nok at der ikke bliver rørt så meget i massen. Hvis man kører den på en ismaskine inden den kommer i formene, vil det helt sikkert blive bedre ;-)!
          Dejligt frugt-delen faldt i smag!
          God dag!

  • Reply Anna-Nathalie 19 juni, 2013 at 10:51

    fuck hvor ser det godt ud! Dem vil jeg helt sikkert prøve at lave en dag!

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:13

      De var simpelthen så gode, Anna-Nathalie! Vi synes helt sikkert du skal prøve dem :)

  • Reply Lise W 19 juni, 2013 at 14:02

    Hvor er de fine! Jeg er også blevet helt vild med at lave mine egne. Mangosmoothie med et dryp citronsaft kammufleret som en pindis holder virkelig også.
    Formeene kan også fås i ikea :)

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:17

      Ja og det er bare super nemt! :) Da vi var i IKEA i Aarhus sidst, kunne vi desværre ikke finde dem. Men heldigvis fandt vi nogle i netto ;-)

  • Reply Line 19 juni, 2013 at 16:31

    Hvor er det fedt I har lavet en sundere udgave… dette er min yndlings is!! Men ville høre efter hvor I har købt mangojuice??

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:18

      Hehe, så skal du helt sikkert prøve denne udgave ;-)! Mangojuicen fandt vi faktisk bare i Føtex :)

  • Reply Pernille 19 juni, 2013 at 17:10

    Det er da en opskrift der skal prøves! Soleo-is har også altid været min favorit is :) Hvor har I de fine tallerkner og kopper fra?

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:19

      Hej Pernille. Tingene er fra Würtz keramik og forhandles i H. Skjalm P i København :)

  • Reply Jeanette 19 juni, 2013 at 19:26

    Den er jeg vidst nødt til at prøve! Elsker også bare solero is :-D
    Hvor har i fået fat i mangojuice? :-)

    • Reply Twin Food 19 juni, 2013 at 22:21

      Den er købt i Føtex til lidt over 20 kr ;-)! Glæd dig til dem :)

  • Reply madscar 20 juni, 2013 at 10:55

    Uau this is amazing:) I love it!

    • Reply Twin Food 21 juni, 2013 at 08:35

      Thanks :-)!

  • Reply Mathilde 20 juni, 2013 at 12:45

    Ihh hvor lyder det lækkert, bliver bare nødt til at høre hvor i har købt passionsfrugter, for jeg har været i snart alle supermarkeder og grønthandlere og jeg kan ikke finde dem nogen steder:-)

    • Reply Twin Food 21 juni, 2013 at 08:37

      Tak Mathilde :)! De er købt i føtex, vi fandt dem omkring krydderurterne hvis det kan hjælpe ;)!

  • Reply UGEN DER GIK GENNEM INSTA #4 | TWIN FOOD 23 juni, 2013 at 09:01

    […] var denne uge hvor opskriften på vores sundere solero-is ramte bloggen – er der egentlig nogle af Jer som har fået prøvet dem?! TIl aftensmad i […]

  • Reply Camilla Benedicte 24 juni, 2013 at 00:11

    Man kan også få dem hos Plint – http://www.plint.dk/shop/search-1.html?keyword=lav+selv+is :-)

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:33

      Nå ja, tak for det Camilla ;)

  • Reply Johanne T 24 juni, 2013 at 09:05

    Det ser bare SÅ lækkert ud! Og jeg elsker også Solero is! :P

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:37

      Så vil du helt sikkert også elske de her, Johanne ;)!

  • Reply Jeanette 25 juni, 2013 at 22:38

    Dét må jeg prøve! :-)
    Jeg skal lige høre – er det ren mango juice eller er det den der mango smoothie fra Rynkeby?

    • Reply Twin Food 26 juni, 2013 at 07:51

      Hej Jeanette. Det er ren mangojuice. Vi har fundet den i føtex :-)!

  • Reply Madling 30 juni, 2013 at 22:25

    Jeg er blevet så inspireret at de mange is-billeder der er for tiden, at jeg selv har forsøgt mig med at lave is :-)
    Det er dog i den lidt mindre sunde udgave, nemlig is med rutebiler og is med After Eight.

    Solero husker jeg som en super god sommer is, men hvor kan man købe mango juice?

    http://www.madling.dk/is-med-rutebiler/

    • Reply Twin Food 1 juli, 2013 at 09:36

      Mmmh, dine to isvarianter lyder super skønne! Det behøver heller ikke altid at være sundt ;-)
      Vi har faktisk bare fundet mango juicen i føtex :-)!

      Hav en god dag

  • Reply » SOMMERLIG PASSION/MANGO PUNCH 16 juli, 2014 at 14:28

    […] Kød og kerner fra passionsfrugterne koges op med sukker. Massen sies og nedkøles indtil brug. Kan med fordel også bruges i is, f.eks. solerois. […]

  • Skriv et svar til Lise W Slet kommentar