SMÅ TRØFLER MED OREO OG LAKRIDS –
Desserter, Søde sager

SMÅ TRØFLER MED OREO OG LAKRIDS

Oreos er en kikse-snack, som vi bare kan spise når som helst på dagen. Den smager simpelthen så godt, og man kan snildt spise en pakke når man først er igang :-) Udover at Oreos er gode for sig selv, er de også rigtig lækre at putte i forskellige søde sager. Vi har før lavet cookies med Oreos og denne gang, ville vi prøve at lave små trøfler. Indholdet i trøflerne er virkelig simpelt og består faktisk bare af blendede Oreos og cream cheese. Oreo massen blev delt, og i halvdelen af trøflerne kom der også lidt sød lakridssirup i – super lækkert. Nogle vil måske mene at cream cheese, Oreos og lakridssirup ikke lyder vildt godt, men hvis I laver disse, vil i synes noget helt andet – de smager virkelig fantastisk! Det smarte ved lakridssiruppen er, at man bare tilsætter, indtil man selv synes, at de har den rette smag af lakrids. I den anden anden halvdel var der ‘bare’ Oreo og cream cheese, og de var bestemt heller ikke dårlige. Trøflerne blev overtrukket med hvid og mørk chokolade og på toppen blev der drysset med hakkede pistacienødder. Hvis man er vild med lakrids, Oreo og chokolade – vil man helt sikkert også elske disse små nuttede trøfler :-).

 

Ingredienser (ca. 20 stk):
1 bøtte cream cheese300-400 gram Oreos
Hvid og mørk chokolade til overtræk
Sød lakridssirup (Vi brugte den fra Aalborg Chokoladen)

Blend alle Oreos’n meget fint i en blender og bland det med cream cheese i en skål. Vi lavede både nogle med lakridssmag og nogle ‘neutrale’ – derfor kom halvdelen af massen over i en anden skål, hvor vi tilsatte passende mængde af lakridssiruppen. (det blev nok ca. 2-3 tsk). Stil massen på køl i en times tid.

Når massen har stået på køl, er den blevet lidt hårdere og det bliver derfor nemmere at forme massen til små kugler. Læg kuglerne på et stykke bagepapir og put dem i fryseren i 10 minutters tid.

I mens kuglerne er på køl, kan chokoladen smeltes i et vandbad. Hvis man vil slippe for at gøre to skåle rene, så start med den hvide chokolade :-). Vi valgte at overtrække dem med lakrids i hvid chokolade og de neutrale i mørk chokolade. På toppen af nogle af dem med lakrids kom der lidt tørrede gojibær (nu har vi nærmest været hele Århus rundt efter frysetørret hindbær – og vi er endnu ikke støt på en butik, som havde dem, nogler der ved hvor man kan købe dem i Århus???) På dem med mørk chokolade kom vi lidt hakkede pistaciekerner.

tidligere indlæg næste indlæg

9 Kommentarer

  • Reply Anonymous 14 marts, 2012 at 19:19

    Syntes jeg en gang så, at man kan købe frysetørrede hindbær i Kop og kande? :) Det var i hvert fald i en af deres reklamer.

    • Reply Laura og Christine 14 marts, 2012 at 21:41

      Mange tak! Ikke et sted vi lige regnede med at de havde det, men der vil vi helt sikkert prøve at gå forbi! ;-)

  • Reply Stine M.H 15 marts, 2012 at 15:52

    Mums hvor ser det lækkert ud! Dem vil jeg helt sikkert prøve :-)
    Og jeg har sagt det før, men hold nu op piger, hvor er det nogle lækre og inspirerende ting i poster. Keep up the good work. Jeg læser ihvertfald med hver dag.

    • Reply Laura og Christine 15 marts, 2012 at 19:30

      Hej Stine.
      De var også super gode – nogle vi helt sikkert skal lave igen :-). Mange tak for de fine ord, hvor er det godt at vide, at du følger med hver dag!

  • Reply Stella 19 juni, 2012 at 10:58

    Hvis ikke I har fundet de frysetørrede hindbær, så kan man få den i specialkøbmanden i Århus, den ligger ude af ved Bilka

    • Reply Laura og Christine 19 juni, 2012 at 21:05

      Hej Stella! Vi har faktisk også fundet nogle i Schweizerbageren i Bruuns Gade, men tak for forslaget ;-)

  • Reply » PÅSKEÆG MED OREO 20 august, 2014 at 15:48

    […] andet de her med oreo-creme cheese-mousse. Inspirationen til fyldet stammer fra indlægget med små oreo trøfler. Moussen består hovedsageligt at oreo’s, levevis natural flødeost og lidt lakridssirup. […]

  • Reply Sara 22 september, 2014 at 00:34

    Ser fantastisk lækkert ud! Nu er jeg ikke den helt store fan af flødeost, er der noget man kan erstatte det med, som i evt. har et forslag på? :)

    • Reply Twin Food 23 september, 2014 at 21:57

      Faktisk desværre ikke lige, vi ved ikke helt hvad det skulle være. Men flødeost smagen er ikke særlig dominerende, så måske de går ;)

    Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar