RUGKLAPPER MED BRIE OG JORDBÆR –
Bagværk, Brød, Frokost, Til madpakken

RUGKLAPPER MED BRIE OG JORDBÆR

Fra løbet i onsdag fik vi også en lille smagsprøve på Président Créme med brie. Vi elsker brie, så den var vi bestemt ikke kede af lå i vores goodie back. Vi skulle finde på noget at lave med den og det blev til denne meget simple sandwich lavet i en rugklapper. Rugklapperne er lavet efter samme opskrift som vores rugboller, de blev bare trykket flade. I rugklapperen kom der udover brie også lidt spinatblade og friske jordbær. Vi er sikre på den smager bedst hvis man bruger de danske ;-). Jordbær sammen med brie lyder måske underligt, men vi synes at det smagte rigtig godt – de friske jordbær sammen med den cremede brie var lækker! Helt sikkert en rugklapper vi skal lave mange gange igen i løbet af sommeren. ‘Rigtig’ brie kan selvfølgelig også sagtens bruges :-) Vi håber i får en god start på ugen. Laura skal til eksamen i dag og i aften skal vi (+kærester) ud og spise ved vores forældre – det bliver dejligt.

 

Ingredienser (2 pers.)

2 rugklapper (skal sættes over dagen inden)
1 bøtte President smøre brie (behøver ikke at være smøre-brien)
Jordbær
Friske spinatblade

  1. Rugklapperne laves efter samme opskrift som vores rugboller. For at lave dem til rugklapper spredes ca. 2/3 af dejen ud på en bageplade med en højde på ca. 4 cm. Dette store flade rugbrød deles i 16 stykker, så de, når de er bagt bedre kan brækkes fra hinanden. Lav evt. den sidste del af dejen til rugboller De bages ved 200 grader i 1 time. Dejen gav os 16 rugklapper og 9 rugboller.
  2. Når rugklapperne er kølet ned skæres de over, og den ene halvdel smøres med brieost, ovenpå lægges friske spinatblade og til sidst jordbær.
  3. Lav det til en sandwich og spis
tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Anonymous 11 juni, 2012 at 13:38

    Brie og jordbær lyder faktisk ret godt sammen – det skal da prøves! Tak for inspiration :-)

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 08:02

      Det var også overraskende godt :-)
      Velbekomme, ha en god tirsdag!

  • Reply Trine 11 juni, 2012 at 13:39

    Sikke en simpel sandwich der bare ser rigtig lækker ud! Brødet ser forresten også rigtig godt ud

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 08:03

      Hej Trine
      Tusind tak. Brødet er bare så lækkert, og endnu bedre nu når det er hjemmebag :-)

  • Reply Christina 11 juni, 2012 at 13:47

    Mums hvor ser det godt ud! Elsker jordbær + brie kombi :-)

  • Reply Anne au Chocolat 11 juni, 2012 at 18:17

    Åh hvor ser det skønt ud piger!

  • Reply monsterscircus 12 juni, 2012 at 00:06

    Wow de ser dejlig grove ud til brien! Tak for inspi. skal da helt sikkert have en lille brie m dk jordbær i morn!

    • Reply Laura og Christine 12 juni, 2012 at 08:06

      Mmmm det lyder lækkert, vi fik selv danske jordbær til dessert i går – de er bare bedre ;-) god fornøjelse!

  • Reply » JORDBÆRSALAT MED ASPARGES, AVOCADO OG MANDLER 20 august, 2014 at 13:50

    […] kender den – super lækker mad og lækre billeder! Vi havde en del jordbær tilovers fra rugklapperne med brie og jordbær, som skulle bruges – derfor var det jo perfekt at lave en jordbærsalat. I salaten kom der […]

  • Skriv et svar til » JORDBÆRSALAT MED ASPARGES, AVOCADO OG MANDLER Slet kommentar