RUGKERNESALAT MED KYLLING, MANDLER OG ÆG –
Bulgur/Kerner, Frokost, Kerner/bulgur, Kylling, Salater

RUGKERNESALAT MED KYLLING, MANDLER OG ÆG

rugs3

Vi købte for længe længe siden en pose rugkerner, og havde egentlig bestemt at den skulle bruges til en morgengrød. Det er ikke sket endnu, og da vi så forleden fandt dem i skuffen, synes vi at vi ville prøve at putte dem i en salat. Det blev til en salat med lidt blandet fra køkkenet; kylling, hytteost, mandler, æg, ærter, blandet salat og soltørrede tomater. De små rugkerner forvirrede os lidt for de lignede lidt sådan nogle oppustede kerner (og lugtede ligesom popkorn?), og vi troede at de skulle hældes over med lidt kogende vand for lige at blive blødgjort en smule. Der stod på pakken at de kunne bruges direkte i salat og det smagte de skam også som om de kunne, men vi valgte altså alligevel lige at overhælde dem med lidt kogende vand og det tog de ingen skade af :-)! Salaten var dejlig frisk og vi spiste den alene til aftensmad med et stykke lækkert brød. Vi var endda så heldige at der var rester til madpakken dagen efter :-)! Vi glæder os til at tilbringe dagen i Uniparken (Kapsejlads), sammen med en masse andre studerende, hvor Monte Carlo skal være værter!! :-)

Ingredienser (2 pers.)
250 gram kylling
Tandoori krydderi
4 dl rugkerner
4 æg
1 dl ærter
2 håndfulde salat
1 dl mandler
1/2-1 dl hytteost
ca 8 soltørrede tomater

 

  1. Skær kylling i mindre stykker og steg det på en pande med tandoori krydderi
  2. Lav æg: Bring en gryde med lidt vand i kog, giv æggene 7-8 min og hæld derefter koldt vand over æggene
  3. Bland salaten i en skål med rugkerner, hakket salat, hakkede mandler, soltørrede tomater og hytteost
  4. Skær de kogte æg over og kom dem på toppen af salaten

rugs4

rugs1 rugs

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Susann Romy 25 april, 2013 at 08:30

    Mums, jeg elsker kerner i salater. Jeg har for det meste speltkerner i huset, som jeg blandt andet bruger i denne opskrift: http://susannromy.arendal.dk/2013/03/11/ovnbagt-laks-med-porrer/
    Jeres salat har bare alle mine yndlingsting, så den har jeg lige sat på to-do listen ;-)

    • Reply Twin Food 26 april, 2013 at 19:43

      Uhm det lyder også virkelig lækkert, Susann!
      Den var rigtig god :-)
      Ha en god weekend!

  • Reply Martine 25 april, 2013 at 12:39

    Hej Laura og Christine,

    De der rugkerner er det ikke nogle der skal ligge i blød i vand inden spisning? :)

    • Reply Twin Food 26 april, 2013 at 19:46

      Hej Martine!
      Altså det troede vi også de skulle, men der stod på pakken at man kunne spise dem direkte, så det kan man godt. Tror det afhænger lidt af hvilke typer man har, men vores var sådan lidt “poppet” agtig og knasende ;-)!
      Rigtig god weekend!

    Skriv et svar til Susann Romy Slet kommentar