Lækkert rugbrød med inspiration fra Meyers mørkerugbrød. Selvom det kræver lidt tid, er et hjemmebagt rugbrød bare det bedste!!
Opskrift til 1 rugbrød:
5 dl. surdej – se tidligere opskrift på rugboller
6 dl. vand
250 g. knækkede rugkerner
125 g. solsikkekerner
125 g. hørfrø
500 g. rugmel
100 g. hvid hvede
25 g. salt
- Tag de 5 dl. surdej i en skål og bland det med vandet, kernerne og salten.
- Rør det godt sammen og tilsæt derefter rugmelen og den hvide hvedemel
- Når dejen er blandet godt puttes den i en rugbrødsform og sættes i køleskabet. Der kan det stå i op til flere dage.
- Hvorefter det bages ved 180 grader i alm. ovn i 1 time og 20 minutter. Når det er færdigt pakkes det ind i et viskestykke og når det er kølet ned puttes det i en pose (stadig indpakket i viskestykke).
5 Kommentarer
Hej Christine :-)
Det ser virkelig lækkert ud!
Kan hvid hvede erstattes af fint speltmel?
Vh Signe
Hej Signe.
Tusind tak! Umiddelbart vil jeg sige at du sagtens kan erstatte hvid hvede med speltmel. Efter hvad jeg har læst mig til har det stort set samme egenskaber som hveden, så jeg ville give det et forsøg hvis jeg var dig :-)
Mvh
Christine
Hej med jer :)
Dette rugbrød ser bare super lækkert ud – det skal prøves i weekenden. Men er lidt i tvivl om, om rugkernerne skal “opblødes” i kogende vand først, eller om i bare bruger dem direkte fra pakken?
Tak for en inspirerende blok. Sikke en masse gode opskrifter.
Hilsen Henriette
Hej Henriette :)
Tusind tak! vi plejer ikke at opbløde kernerne inden brug – nogen gør, men vi synes det virker fint og bruger dem direkte fra pakken ;)
God fornøjelse og rigtig god weekend!
[…] var betingelsen derfor at det blev uden surdej. Rugbrødet blev lavet ud fra en blanding af opskriften vi har her på bloggen på rugbrød og fra Amos kogebog. Brødet blev super fint og jeg synes faktisk ikke at man kan […]