RUGBOLLER MED ØL –
Bagværk, Brød, Frokost, Til madpakken

RUGBOLLER MED ØL

Vi har efterhånden kommet med flere forskellige udgaver af rugboller her på bloggen; rugboller med honning og en udgave med surdej. De her er hverken med surdej eller honning, men en anden ingrediens, nemlig øl! Ideén kom lidt fra de klassiske rugbrød med maltøl, hvor vi i stedet tilsatte en ganske almindelig dåseøl, fordi maltøl ikke lige fandtes på vores lager ;-). De er dejlig svampede og selvom de er uden surdej er de mega gode og meget mættende. Vi sørger altid for at have et lager i fryseren så der altid er til madpakken. Tilsæt gerne lidt gulerødder eller squash og hvis I synes de er for “kernede”, så tilsæt færre kerner og evt. mere mel – konsistensen skal være godt klistret og hård at røre. 

Ingredienser (12 stk.)
50 g. gær
2 tsk salt
5 dl vand
1 dåseøl
250 g kerner (græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, 5-korns blanding)
200 g. rugkerner
550 g. rugmel
200 g. hvedemel

 

  1. Rør gæren ud i vandet sammen med saltet
  2. Tilsæt øl og kerner og rør det godt sammen
  3. Bland rugmel og hvedemel i dejen og stil den gerne til hævning 1 times tid (ikke nødvendigt)
  4. Klat dejen på en bageplade til 12 lige store boller. Tag evt. lidt vand på fingrene og form bollerne så overfladen ikke er for grov
  5. Kom bollerne i en 225 grader varm ovn i 30-40 min alt efter størrelsen. De er færdige hvis det lyder hult når man banker på bunden.

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Julie 15 februar, 2013 at 13:09

    Yummi – det skal prøves af her i weekenden!

    • Reply Twin Food 15 februar, 2013 at 15:12

      God idé Julie – vi håber de bliver gode ;-)
      God weekend!!

  • Reply Sine 17 februar, 2013 at 00:22

    De ser dejlige og sunde ud:)
    Er det pilsner eller mørk øl i har brugt?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2013 at 21:27

      De er super gode ;-)!! Vi bruger classic, men man kan sagtens bruge pilsner, påske- eller juleøl ;-)

  • Reply RUGSTYKKER MED CHOKOLADE | Twin Food 21 februar, 2013 at 08:33

    […] en lang dag i skolen, eller en som en lille hapser med i madpakken. Vi har brugt opskriften på de rugboller vi plejer at lave, dog undladt øl og i stedet tilføjet en god portion chokolade :-) Formen på […]

  • Reply PEBERFRUGT/AUBERGINE TAPANADE | Twin Food 14 marts, 2013 at 08:30

    […] godt lille pift. Vi prøvede både vores til en lækker grov kikse-snack og som spread i madpakke bollen og det er bestemt ikke sidste gang […]

  • Reply AK 14 marts, 2013 at 09:26

    De ser jo så lækre ud! Mon man kan putte quinoa i?

    • Reply Twin Food 15 marts, 2013 at 08:26

      Tak, det tror jeg slet ikke der er noget i vejen for at prøve, har dog ikke helt nogen anelse om hvor meget det skal erstatte, men man kan jo prøve sig frem ;-)
      God weekend :-)

  • Reply Marie 26 marts, 2013 at 19:38

    Hej hej :)
    Har lavet disse til morgenmad, og de smagte super. Dog var deres udseende ikke helt med på den, hehe. I modsætning til jeres lækre mørkebrune boller, fik jeg nogle som nærmere var grå :( Øv.
    Har I et forslag til, hvad der er gået galt? Fulgte jeres opskrift, og brugte en almindelig øl :)

    • Reply Twin Food 27 marts, 2013 at 09:02

      Hej Marie :) Godt at de smagte godt, men lidt træls med udseendet. Kan forestille mig det er fordi vi “snyder” lidt og putter maltsirup/kulør i bollerne for at give dem den mørke farve. Ellers bliver de nemlig sådan lidt kedelige grå :)
      God påske!

  • Reply » ÆGGESALAT MED ÆBLE OG HYTTEOST 11 november, 2013 at 15:27

    […] sandwich: Rugbolle, rucola og […]

  • Skriv et svar til AK Slet kommentar