RØDKÅLSSALAT MED APPELSINER OG VALNØDDER –
Salater, Tilbehør, Vegetar

RØDKÅLSSALAT MED APPELSINER OG VALNØDDER

Denne salat er en rigtig klassiker her op til jul. Den blev lavet for et par dage siden, da vi manglede lidt tilbehør til aftensmaden. Den kan peppe enhver ret op og er utrolig nem at lave. Jeg har set flere varianter af salaten hvor der både er tilsæt æble, appelsin og granatæble. Her har jeg dog valgt bare at tilsætte appelsin, men er sikker på det også vil smage lækkert med de andre ting. Rødkålen blev skåret i tynde skiver, så den er mere behagelig at spise rå. På toppen blev der drysset med valnødder og her synes jeg også sagtens man kan bruge hakket mandler eller solsikkekerne, hvis man ikke lige har valnødder på lager. Til salaten lavede jeg en dressing af lime og honning.
Ingredienser (stor portion):
1/3 rødkålshoved
3-4 appelsiner
100 gram valnødder

Dressing: evt. lime/honning

  1. Tag de yderste blade af rødkålen og vask den
  2. Skær et stykke af (ca. 1/3 del) og skær det ud i fine strimler
  3. Skær skral af appelsiner og skær den i mindre stykker
  4. Hak valnødder
  5. Kom rødkålen i en skål og derefter appelsiner og hakkede valnødder – bland det hele godt rundt
  6. Bland saft fra 1 lime med 1-2 spsk honning og hæld denne over salaten ved servering

– Laura

Follow Twin Food

tidligere indlæg næste indlæg

15 Kommentarer

  • Reply A + K = ♥ 22 november, 2012 at 10:35

    Det ser lækkert ud – jeg elsker rødkålssalat. Vi får det hvert år til jul (:

    – Kit

  • Reply Trine A 22 november, 2012 at 16:31

    Mums rødkålsalat er helt sikkert også en af mine favoritter her på den her årstid, den passer til næsten alt og kan som i siger varieres i det uendelige med hvad man lige har i grøntskuffen. Har selv lidt rødkål tilbage fra sidst jeg lavede den så mon ikke snart den skulle på menuen igen :)

    • Reply Laura og Christine 23 november, 2012 at 18:08

      Ja lige præcis! Jeg har andre opskrifter i ærmet med rødkål, som kommer på bloggen inden længe ;-)!

  • Reply Emma 23 november, 2012 at 11:07

    Muuuums, hvor ser det bare lækkert ud – det er helr klart en opskrift jeg skal prøve af :)

  • Reply Trine s 23 november, 2012 at 11:52

    rigtig fed opskrift :) dejligt at få sådan noget friskt om vinteren :)
    Tror den står på programmet i aften :D

  • Reply Laura og Christine 23 november, 2012 at 18:06

    I mine øjne er det også bare en rigtig jule salat :-)!

  • Reply healthmyway 25 november, 2012 at 12:31

    Mmm, hvor ser det bare lækkert ud! Har tænkt mig at lave sådan en gang rødkålssalat til aftensmaden, håber den bliver lige så lækker, som jeres ser ud! ;)
    God søndag!

  • Reply Laura og Christine 25 november, 2012 at 21:51

    Jeg håber du kan lide den :-)! Er sikker på den bliver lækker!
    Håber din weekend har været god

  • Reply Julie 26 november, 2012 at 17:24

    Virkelig lækker salat – særligt til juletiden (:

  • Reply Rikke A. 13 december, 2014 at 17:25

    Jeg har planer om at prøve at lave jeres rødkålssalat, men der er flere af dem, jeg vil servere den for, som ikke kan tåle nødder. I foreslår selv solsikkekerner i stedet for nødder, men de giver jo ikke den samme knasende fornemmelse, som nødderne ville give. Har I et forslag til, hvad man ellers kan erstatte nødderne med eller hvad man evt. kan gøre ved solsikkekernerne, så de bliver mere crispy?

    • Reply Twin Food 14 december, 2014 at 14:36

      Hej Rikke

      Solsikkekerner er et rigtig godt bud. Vi ved ikke lige hvordan man kan gøre dem ekstra spændende. Måske kan man komme dem på en pande sammen med lidt honning og derefter (når det er kølet ned i køleskabet) “hakke” dem ud i større stykker? Det vil også give lidt ekstra sødme til salaten.
      Ellers har vi netop i dag lagt en ny udgave af rødkålssalaten ud, hvor vi har kommet granatæble i – det giver også lidt ekstra knas :)
      Vi håber du finder ud af det! :) :)

  • Reply » FRISK RØDKÅLSSALAT MED APPELSIN, PECAN NØDDER OG GRANATÆBLE 16 december, 2015 at 08:00

    […] nogen gange mangler et frisk pust til noget af det lidt tungere mad. Vi har før lavet den friske rødkålsaalat, denne er dog blevet opgraderet en lille smule. Der er udover rødkål også tilsæt granatæbler, […]

  • Skriv et svar til Trine A Slet kommentar