RODFRUGTE ROSTI –
Tilbehør, Vegetar

RODFRUGTE ROSTI

Jeg havde lidt rodfrugter der skulle bruges i køleskabet, og der gik ikke mange minutter, før jeg vidste hvad de skulle bruges til. Jeg er helt vildt med rösti – den sprøde kartoffel med en blød midte, mums! Rodfrugt röstier minder utrolig meget om kartoffel rösti, udover de selvfølgelig smager anderledes. Men metoden til at lave dem er fuldstændig ens. Disse röstier blev lavet af rødbeder, gulerødder og pastinak. Rodfrugterne blev kogt og derefter revet groft og blandet sammen med salt og peber. Det var faktisk det eneste jeg kom i mine röstier. Nogle vil nok komme et æg i og det er muligt, at det vil holde lidt bedre sammen på massen. Jeg prøvede at bage dem på to måder, i muffin forme og på et stykke bagepapir. Begge metoder er gode, udover man får lidt mere opvask med muffinformene ;-)! Det er svært at sige hvor længe de skal have i ovnen, for det er indtil de er sprøde, og der skal altså lidt olie på, for at gøre dem gode sprøde efter min mening :-)! Server dem til kød og en lækker salat – eller kun en lækker salat!

 

Ingredienser (ca 10-15 stk):

2 små rødbeder
2 store gulerødder
1 pastinak
(1 æg)

  1. Skræl eller skrub rodfrugterne
  2. Kog rodfrugterne indtil de er møre. Hæld det varme vand fra og tænd for den kolde hane
  3. Lad dem køle af i vandet og riv dem derefter groft på et rivejern
  4. Bland dem sammen i en skål med salt og peber – og evt et æg
  5. Kom olie på et stykke bagepapir og i muffinsforme (hvis man vælger at bruge sådan nogle)
  6. Lav små klatter (pres vandet ud af strimlerne) og hæld evt lidt olie over dem
  7. Bag dem ved 220 grader i ca. 30-35 min – tiden afhænger selvfølgelig af hvor tykke de bliver, så det er en god idé at holde lidt høje med dem. Pas på når de tages af, det er muligt de er lidt skrøbelige i det
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Anonymous 11 september, 2012 at 14:45

    Ej hvor ser de lækre ud :)

  • Reply Line 11 september, 2012 at 17:53

    Den opskrift er hermed gemt, elsker rösti og er spændt på at se hvordan de smager med rodfrugter :-)

    • Reply Laura og Christine 11 september, 2012 at 21:45

      Hvis du elsker rösti med kartoffel er jeg næsten sikker på, at du også synes om disse ;-)!

    Skriv et svar til Line Slet kommentar