RØDBEDEPANDEKAGER MED HYTTEOST/KÅL SALAT OG LAKS –
Fisk, Pandekager, Salater, Vegetar

RØDBEDEPANDEKAGER MED HYTTEOST/KÅL SALAT OG LAKS

rødbede3 rødbede1

Farverig mad er noget af det bedste – det spreder glæde og gør maden lidt sjovere at spise. De røde rødbedepandekager kan skabe masser af glæde omkring middagsbordet – både med den dejlige røde farve men også med tanken om pandekager. Pandekager er i vores verden et meget positivt ord fordi de bare smager så skønt. Om det er tynde dessert pandekager, morgenmadspandekager, bananpandekager eller andre grøntsagspandekager med sjove farver så er de alle et hit. Rødbedepandekagerne er spist til aftensmad med en salat lavet af spidskål samt hytteost og lidt røget laks der sammen med de svampede pandekager er en lækker kombination. Pandekagerne får den skønne svampede konsistens af godt piskede æggehvider og vi vil næsten påstå at hvis der i stedet for salt blev tilsat lidt sukker ville de også kunne fungere som søde dessert rødbedepandekager – det er hvert fald et forsøg værd :)

Ingredienser (7 stk)
1 rødbede
2 æg (delt i blommer og hvide)
1 dl mælk
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
150 g rugmel
2 dl rødbedevand (det vand rødbeden koges mør i)

Tilbehør: Røget laks og hytteost/kål salat lavet på 3-4 fint snittede spidskålsblade blandet med 1 dl hytteost samt salt og peber.

  1. Kog rødbeden mør og blend den til en fin puré – hvis nødvendigt kan der tilsættes lidt af rødbedevandet
  2. Pisk æggeblommer så tykke som muligt (kan godt tage lidt tid)
  3. Vend forsigtigt rødbedepuré, bagepulver, mælk, salt, rødbedevand og rugmel i de tykke æggeblommer
  4. Pisk, i en skål for sig selv, æggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i rødbedeblandingen.
  5. Hæld ca. 1 dl pandekagemasse på panden af gangen og vend når den ene side begynder at boble godt – lad dem stege til de er gyldne på begge sider
  6. Servér pandekagerne i en stak med hytteost/kål salat og laks ved siden

rødbede2 rødbede4

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Marian 25 september, 2013 at 08:41

    Hold nu fast hvor er de flotte de pandekager :)

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 11:31

      Tusind tak, Marian :)!

  • Reply A + K = ♥ 25 september, 2013 at 11:23

    Hvor er de fine og tøsede – og så holder røget laks altid (:

    – Anne

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 11:31

      Lige præcis – vi er helt enige, røget laks er altid et hit :)!

  • Reply Johanne 25 september, 2013 at 13:25

    Lækkert, dem må jeg prøve at lave en af dagene. :)

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 11:31

      God idé, vi håber du kan lide dem ;)!

  • Reply Kristin Larsen 25 september, 2013 at 13:38

    Sikke en god ide !

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 11:32

      Mange tak, Kristin :)!

  • Reply Anna-Nathalie 25 september, 2013 at 14:03

    Det ser sgu lækkert ud ;)

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 11:32

      Tusind tak, du kan tro de var skønne ;)!

  • Reply Emilie 26 september, 2013 at 11:35

    Lækker lækker farve, det må prøves!

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 26 september, 2013 at 18:05

      Ja ikke? Den lyserøde farve er fantastisk ;)

  • Reply Mia ipsen /den pæne overflade 2 oktober, 2013 at 12:46

    NØJ det ser godt ud. Det vil jeg helt klart kaste mig ud i!

    Hvor er tallerknerne fra?

  • Reply Mary 22 oktober, 2013 at 00:26

    Elsker alt med rødbede :) Prøv med en sammensætning af rødbede og lakridspulver, de to ingredienser komplementerer hinanden overraskende godt.
    Hvor er de smukke tallerkner fra? Jeg har set dem på flere billeder og restauranter. De er så fine.

    • Reply Twin Food 23 oktober, 2013 at 20:57

      Uh det lyder spændende (og lidt specielt :))!
      De er fra en keramiker der hedder KH Würtz, vi elsker det! :)

    Skriv et svar til Johanne Slet kommentar