RØDBEDE BROWNIE MED CREAM CHEESE OG BRÆNDT HVID CHOKOLADE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

RØDBEDE BROWNIE MED CREAM CHEESE OG BRÆNDT HVID CHOKOLADE

rødbro3

rødbro2

Vi elsker kager, men er ikke så vild med mandag morgener. Derfor tænkte vi at det var passende at gøre mandag lidt bedre med denne kage. Det er en brownie lavet med rødbede, som blev lavet til Valentines Day, for at få den røde farve i kagen. Kagen blev lavet ud fra næsten samme opskrift som disse cupcakes. Man skal kunne lide rødbede for at kunne lidt denne kage, for man kan godt smage den. I toppen af kagen har vi kommet en masse med hovedsagelig cream cheese, som vi synes giver en god kontrast til rødbeden i kagen. Derudover blev der også serveret vaniljeis til – som vi bestemt heller ikke synes gør kagen dårligere ;-) Vi håber I alle får en dejlig mandag.

 

Ingredienser (21 x 28)
Rødbede dej – nederste del
2 æg
100 g sukker
1 vaniljestang
100 g smør
1 dl creme fraiche
1 tsk bagepulver
70 g hvedemel
1/2 tsk salt
2 små rødbeder
100 g hakket hvid chokolade

  1. Halvér vaniljestangen og tøm den for kerner
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt (tager lidt tid)
  3. Smelt smøret og tilsæt det til æggeblandingen sammen med creme fraiche og bland det forsigtigt i
  4. Tilsæt bagepulver, hvedemel og salt
  5. Skræl rødbederne og blend dem til en fin puré (vi brugte vores minihakker)
  6. Tilsæt rødbede pureén sammen med den hvide chokolade til dejen og bland forsigtigt

Cream cheese dej – den øverste
1 pk. philadelphia flødeost
1 dl skyr
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
1 æggeblomme

  1. Rør alle ingredienserne godt sammen indtil massen er fin og ensartet uden klumper
  2. Fordel næsten al rødebede dejen i bunden af kageformen
  3. Tilsæt al cremecheese dejen og tilsæt tilsidst det sidste rødbede dej (lav gerne lidt mønster)
  4. Bag kagen ved 180 grader i ovnen i 30-40 min (afhænger af ovn) – kagen skal være lidt sprød på toppen, men ikke bagt alt for tør
  5. Stil kagen i køleskabet og lad den hvile/køle af (gerne til næste dag)

 

Brændt hvid chokolade
Inspiration: De søde chokolade piger Anne au chocolat og Chocolat
200 g hvidchokolade

  1. Hak den hvide chokolade groft og put den på en varm pande (middelvarm)
  2. Lad den hvidechokolade smelte og fortsæt indtil massen er lysebrun og lidt tør – når den har stået længe nok over varmen vil den smeltede hvidechokolade skifte varme og tørre lidt ind
  3. Put chokoladen på et stykke bagepapir og lad den køle godt af hvorefter den kan hakkes til passende stykker

rødbro4

rødb1r

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply A+K/Venterpaavin 3 marts, 2014 at 10:21

    Årh, tøsekage, den er bare fin i farven.

    – Anne

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:39

      Ja, en ægte tøsekage ;-)!

  • Reply Mia 3 marts, 2014 at 12:43

    Har I kogt rødbederne inden I purrerede den? :)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:39

      Hej Mia
      Nej, det gjorde vi ikke, vi blendede dem bare rå i en blender, så får man en meget fin pure :-)!

  • Reply Nadja - Cinnamon, please 3 marts, 2014 at 16:08

    Det lyder super lækkert, og det ser virkelig også godt ud!

    Jeg er ikke særlig vild med hvid chokolade, så jeg ville høre, om I tror, man kan lave brændt mørk chokolade (eller måske mælke)? :)

    De bedste hilsner
    Nadja

    cinnamonplease.blogspot.dk

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:41

      Hej Nadja

      Vi har aldrig før hørt om brændt mørk eller mælke chokolade, så umiddelbart er det ikke noget vi tror man kan lave – der kommer heller ikk noget op, når man søger på det på google :(

      God weekend til dig!

  • Reply Anna-Nathalie 3 marts, 2014 at 16:08

    Årh den ser nice ud! Måske jeg skulle lave den til min fødselsdag :D

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:41

      Den ville helt sikkert kunne pynte meget på et bord hvert fald ;-)

  • Reply Karina Paulsen 4 marts, 2014 at 15:48

    Den er himmelsk, havde bare lidt svært ved at brænde den hvide chokolade på, med vilje. :-)
    Den kan anbefales og er let at lave.
    Tak for opskriften :-)

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:42

      Hej Karina
      Dejligt at du kunne lide kagen :-)
      Hehe, vi havde det lidt på samme måde, man skal have lidt tålmodighed når det laves, men lige pludselig sker der noget :-)!
      God weekend!

  • Reply Marian 6 marts, 2014 at 08:37

    Nøj den er fanmefin. Den vildeste farve. Sikke en kreativ opskrift!

    • Reply Twin Food 8 marts, 2014 at 12:49

      Tusind tak Marian.
      Farven gør nemlig kagen så fin – og så smager den også godt ;)

    Skriv et svar til A+K/Venterpaavin Slet kommentar