RIMMET LAKS –
Fisk, Forret

RIMMET LAKS

rimmetlaks3

rimmetlaks1

Rimmet laks er nok en af de ting vi laver alt for lidt. Sandsynligvis fordi at det lyder som et stort projekt, og det er ikke altid vi lige kan overskue det ;-)! MEN, det er faktisk rigtig nemt, når man lige har prøvet det en enkelt gang, og ved hvad det handler om. Det eneste man behøver er laks, salt, sukker og lidt lækkert tilbehør; en creme fraiche dressing med dild og lidt brød. Hvis man vil, kan man selvfølgelig godt rimme laksen med f.eks. lidt dild eller anden smag, men vi kan bedst lide den rimelig neutral, så lakse-smagen kommer bedst frem og i stedet krydre med dressing og pynt. Hele rimningen tager et døgns tid, men selve forberedelsen er enormt hurtig, så det er en nem forret at bikse sammen til en stor forsamling, der desuden er rigtig nem at gøre klar i god tid. For at gøre det nemmest for sig selv kan man bede fiske-manden pænt om at fjerne skindet, så man ikke selv skal bøvle med det :-)!

 

Ingredienser (forret til 8-9 pers.)

500 g laksefilet

2 spsk sukker

2 spsk salt

 

Til servering: lidt dild, lækkert brød og en creme fraiche dressing med dild, salt og peber

  1. Bed fiskehandleren om et stykke godt, nogenlunde lige tykt stykke lakseside (og få ham evt. til at fjerne skindet)
  2. Hvis ikke skindet er fjernet fra laksen skal dette gøres først
  3. Sørg for at frys fisken i minimum 24 timer ved -20 grader, lad den tø op og dup den tør
  4. Fordel 1 spsk sukker og salt på hver side af laksen, mos det gerne lidt rundt
  5. Pak laksen i et stykke folie og videre i en frysepose og opbevar det i køleskabet i 1 døgns tid
  6. Inden servering laves evt. brød samt dressing og laksen serveres som tynde skiver pyntet med dild

rimmetlaks2

rimmetlaks4

tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Jacob Larsen 26 januar, 2015 at 08:45

    Sikke nogle flotte billeder

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 11:33

      Tusind tak :)

  • Reply Jacob Larsen 26 januar, 2015 at 08:47

    Vil prøve at se om jeg kan få min til at se lige så flot ud som jeres. Evt. med lidt peber og citron.

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 11:34

      Mon ikke du kan det og rigtig god idé med peber og citron :)

  • Reply Henriette Petersen 26 januar, 2015 at 17:20

    Åh, det ser super lækkert ud! Rimmet laks er simpelthen så godt. Tak for inspirationen – det er meget hjælpsomt i en travl hverdag, hvor mad-kreativiteten ikke altid er på toppen.

    • Reply Twin Food 27 januar, 2015 at 12:46

      Helt enig!
      Selv tak, dejligt at vi kan inspirere :-)

    • Reply Twin Food 27 januar, 2015 at 12:47

      Præcis – altid et hit :)! Og tak fordi du følger med, vi er glade for at vi kan hjælpe :)

  • Reply Maria 26 januar, 2015 at 22:53

    Elsker rimmet laks! Vi laver det tit herhjemme, så sent som i torsdags :) Kan anbefale at lave dressing med cremefraiche og purløg hvis man ikke er til dild :-)

    • Reply Twin Food 27 januar, 2015 at 12:47

      Vi skal også lave det noget oftere, man glemmer hurtigt hvor nemt det egentlig er :-)
      Lyder som en god idé med purløg! det må vi prøve næste gang!

    • Reply Twin Food 27 januar, 2015 at 12:49

      Lækkert! Det husker vi næste gang , purløg er altid godt :)

  • Reply Julie 27 januar, 2015 at 17:14

    Hvor er tallerknen fra? :-)

    • Reply Twin Food 28 januar, 2015 at 09:01

      Hej Julie
      Den er fra House Doctor :)
      God dag!

  • Reply Pernille 29 december, 2015 at 23:32

    Hej – Vil gerne lave rimmet laks til forret nytårsaften. Er det for sent? Så lige et sted, at det bedste er, at fryse den 24 timer inden brug. Hvad gør I?

    • Reply Twin Food 30 december, 2015 at 21:03

      Åh, nu håber vi ikke at det er for sent med kommentaren, men det er stadig ikke for sent at lave rimmet laks. Vi fryser den ikke, men lader den blot ligge i køleskabet i et døgns tid, inden den skæres ud og serveres :)

  • Reply Anonym 28 februar, 2017 at 20:33

    Det kan udgøre en sundhedsfare ikke at fryse laksen.

    • Reply Twin Food 1 marts, 2017 at 20:32

      Du har ret, det er en rigtig god idé at fryse den i mindst 24 timer.

    Skriv et svar til Jacob Larsen Slet kommentar