RIBS LEMONADE –
Drikke

RIBS LEMONADE

ribslemonade1

Vi har plukket første portion ribs fra vores fars have og hold nu op hvor er der stadig mange – det ligner næsten at vi slet ikke har plukket nogle endnu – og det har vi altså, næsten 2,5 kg. Første projekt med at få brugt ribsene var denne her ribs lemonade, som egentlig bare består af en ribs sirup, citronsaft, danskvand med citrus og isterninger – en rigtig sommerlig og frisk drik. Den kan sagtens laves til en drink ved at tilføje lidt hvidvin eller brus og vil helt sikkert gøre det perfekt som velkomst drink her en skøn sommeraften. Til siruppen har vi brugt sukrin, der er et naturligt sødemiddel og som samtidig gør lemonaden meget kalorielet. Derudover har vi tilsat lidt ingefær, der giver den et dejligt frisk spark! Vi glæder os til at eksperimenterer mere med ribsene og tænker at der allerede i weekenden skal laves en lille tærte :)

 

Ingredienser (2 store glas)

Sirup (giver ca. 200 ml)
150 gram ribs
70 gram sukrin (kan erstattes af alm. sukker, men vil så ikke være uden kalorier)
150 ml vand
1-2 cm ingefær

  1. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge op
  2. Lad det simre i ca. 15-20 min
  3. Kom saften igennem en si og hæld blandingen tilbage i gryden
  4. Lad siruppen komme op og koge i ca. 5 minutter til den tykner lidt mere
  5. Hæld siruppen på skoldede glas og derefter på køl

 

Lemonade
200 ml sirup (vi fordelte al siruppen i to store glas)
600 ml danskvand med citrus
saft fra 1-2 citroner

Pynt: Skiver af citron og lime

  1. Bland sirup og danskvand i et glas
  2. Kom saft fra citron i og smag til om der mangler mere syre
  3. Kom isterninger i glasset sammen med skiver af lime og citron

ribsle2

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Marian 20 juli, 2014 at 07:14

    Ribs er bare så mormor på den hyggelige måde. Jeg er fan af de små røde bær i saft eller marmelade. Uhmn! Jeg har endnu ikke brugt Sukrin i mit køkken, men har i stedet anvendt kokossukker når jeg skal lave lemonade eller marmelade. Tror jeg skal undersøge hvad det dersens Sukrin kan ;)

    • Reply Twin Food 23 juli, 2014 at 19:05

      Du har så meget ret :)
      Kokossukker lyder også spændende. Vi bruge at bruge sukrin da vi ville lave en ribs marmelade, men det krystalliserede helt vildt, så det kunne være vi skulle prøve med kokossukker dér i stedet for :-)

    Skriv et svar til Marian Slet kommentar