RABARBERKAGE MED MARENGSTOP –
Bagværk, Desserter, Madklub, Søde sager

RABARBERKAGE MED MARENGSTOP

Sæsonen for rabarber er så småt ved at være skudt igang! I lørdags var vi hjemme ved vores forældre til middag, hvor der blevet serveret denne her fuldstændig fantastiske rabarkage. Det var her vi havde medbragt blinis med rødløg, creme fraiche og stenbiderrogn til forret. Kagen er super nem at lave- på toppen er der marengs med rabarber og hakkede hasselnødder. Marengsen bliver helt sprød og gør det rigtig godt til den svampede kage. Alle var vilde med den, også dem, der normalt ikke synes kage er super spændende. Nå men, som nævnt i et andet blogindlæg var det i denne her uge vores tid til at have madklub og som en lille lækker dessert valgte vi at gentage succesen og i stedet servere kagen for vores søde veninder. Vores blev ikke helt lige så god, som den vores mor havde lavet (typisk). Vi havde ikke en bradepande med de rigtige mål og det resulterede i en færdig kage der hang lidt ud over kanterne. Af en eller anden mystisk grund var det som om, at det kun var den ene halvdel af kagen der var færdig – men smagen var der og der var ingen der klagede :-)

 

Ingredienser:
Dej:
175 gram smør
150 gram sukker
2 spsk vanille sukker
1 knsp salt
3 æggeblommer
250 gram mel
2 1/2 tsk bagepulver
1 dl sødmælk

  1. Rør smør, sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer til en cremet masse.
  2. Bland mel med bagepulver og rør det i smørcremen lidt efter lidt sammen med mælk.
  3. Kom bagepapir i en bredepande (25x30x5 – dette er de rigtige mål). Kom også dejen i formen og tænd ovnen på 200 grader og lav marengsen.

Rabarbermarengs:
3 æggehvider
200 gram sukker
100 gram grofthakkede hasselnødder (eller mandler)
500 gram rabarber

  1. Skyld rabarberne og skær dem i 1-2 cm store stykker.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og sørg for at hele massen bliver helt stift. Sørg for at æggehviderne er helt stive inden sukkeret tilsættes. Første omgang rør i skraldespanden, da sukkeret var blevet tilsat for tidligt
  3. Vend de hakkede nødder og rabarber stykkerne i marengsmassen.
  4. Smør den oven på dejen og bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.
  5. Lad kagen køle af, før den skæres i mindre stykker.
  6. Kagen kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet (selvom det nok ikke bliver aktuelt :))
tidligere indlæg næste indlæg

13 Kommentarer

  • Reply Johanne 4 maj, 2012 at 12:56

    ÅH hvor bliver jeg sulten!
    Det er da en rigtig sommerkage! :-)

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Laura og Christine 4 maj, 2012 at 17:10

      Ja så dejlig og lækker sommerkage! Den skal helt sikkert laves mange flere gange gennem sommeren :)

  • Reply sundmums 4 maj, 2012 at 13:07

    Skøn måde at bruge rabarber på!

    • Reply Laura og Christine 4 maj, 2012 at 17:11

      De er så gode i kager – deres syrlighed er helt fantastisk sammen med de øvrige ingredienser :)

  • Reply Anonymous 5 maj, 2012 at 07:59

    hvor mange rababer er 500 g ?

    • Reply Laura og Christine 5 maj, 2012 at 08:21

      Godt spørgsmål ;) Det kommer meget an på størrelsen af dem, men hvis de er store ville jeg nok prøve med 4 først, hvis de ikke er så store, så prøv med 5-6. Hvis det bliver til lidt mere end de 500 gram gør det ikke noget :)
      God dag!

  • Reply Anonymous 5 maj, 2012 at 14:58

    jeg har brugt 5 rababer – og den står nu klar til at sættes i ovnen – men raspen… skulle den i bunden af fadet eller ?

    • Reply Laura og Christine 5 maj, 2012 at 22:51

      Vi håber den blev god! ja, det skulle den egentlig – men det er nok mere til hvis man ikke bruger bagepapir, så jeg sletter det med det samme – tak for det vågne øje :)

  • Reply Anonymous 1 juli, 2012 at 19:50

    Hvor mange personer er den til?

    • Reply Laura og Christine 1 juli, 2012 at 21:32

      Hvis man er 8 kan man hvert fald få et flot stykke hver! Alt efter om der er andet end denne kage vil jeg nok sige 8-10 personer :-)

  • Reply Julie J. 5 juni, 2013 at 16:19

    Kan det mon lade sig gøre at komme en anden form for frugt i selve kagen og så bage marengsen uden rabarber også, fordi de gæster jeg har tænkt mig at bage til er nok ikke så civile med rabarber?
    Jeg tænkte også på at pynte med frisk frugt som jordbær og vindruer:-)

    Kh. Julie:)

    • Reply Twin Food 5 juni, 2013 at 22:26

      Hej Julie! Du kan helt sikkert godt bruge andet frugt, blåbær, hindbær, jordbær eller måske alle godt blandet – det burde ikke være noget problem :)! Du kunne evt. udeladen jordbæren i kagen og så som du skriver bare bruge den til pynt :)!

  • Reply » NEM RABARBERMARMELADE 20 august, 2014 at 14:31

    […] havde lidt rabarber tilovers fra rabarberkagen, som bestemt ikke skulle gå til spilde! Vi snakkede lidt om, hvad vi kunne tænke os at lave ud af […]

  • Skriv et svar til Johanne Slet kommentar