RABARBERIS MED HVID CHOKOLADE –
Desserter, is, Søde sager

RABARBERIS MED HVID CHOKOLADE

rari1Måske det er gået lidt “is-mode” i den her på bloggen, men det hører med nu når det er sommer og ofte godt vejr. Når solen skinner er is altid en sikker vinder så man kan blive nedkølet. Rabarberisen er lavet i en fedtfattig udgave og med rabarber-rester fra rabarbersaften. Rabarber sæsonen er ved at være slut, så det er med at få dem brugt nu! Isen er lavet på æggeblommer, blandet med meget lidt fløde og blendede kogte rabarber. Vi gjorde isen lidt mere syndig ved at tilsætte lidt hakket hvid chokolade – dette kan dog sagtens undlades. Isen blev lavet uden ismaskine hvilket ikke er noget problem, så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang ;) Vi serverede isen til et lækkert stykke blondie – også med hvide chokoladestykker.

 

Ingredienser (1 liter)
6 past. æggeblommer
500 ml mælk
100 ml fløde
50 g sukker
Korn fra 1 1/2 vaniljestang
600 g. blendet rabarbermasse lavet ud fra rabarber-rester fra hjemmelavet rabarber saft. Kan erstattes af opkogte rabarber med sukker.
100 g hakket hvid chokolade

 

  1. Pisk æggeblommer luftige sammen med sukkeret og vaniljekornene – det tager lidt tid
  2. Pisk fløden for sig selv i en anden skål
  3. Vend forsigtigt den piskede fløde, rabarbermassen og mælk i æggeblommerne
  4. Hæld massen i en frysevenlig form og lad den fryse – rør i den ca. hver halve time indtil konsistensen er er ret tyk
  5. Vend den hakkede hvide chokolade i isen og lad den stå indtil den skal bruges
  6. Tag den gerne ud 15-20 min. før brug

rari3 rari2

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply A + K = ♥ 11 juli, 2013 at 11:02

    Hvor lyder det lækkert med rabarber-is – er egentlig ikke vild med hvid chokolade, men har engang fået det i rabarbermuffins, og der gik det fint i spænd – så det gør det sikkert også i is. Yum (:

    – Anne

    • Reply Twin Food 12 juli, 2013 at 20:01

      Ej hvor sjovt. Tror også at kage minder om is, men hvis det er tager den heller ikke skade af at du undlader den eller måske erstatter den med mørkt choko i stedet ;-)!

  • Reply Sabrina 11 juli, 2013 at 13:23

    Det lyder lækkert med rabarberis, rabarber er jo et hit i alt :-) Jeg bliver også nødt til at nå en omgang inden det for alvor er slut med de fine stængler :-)

    • Reply Twin Food 12 juli, 2013 at 20:01

      Ja vi elsker også rabarber, bare ærgeligt deres sæson er så kort :-)! Vi håber du lige når en omgang!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar