RABARBER-BLONDIE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

RABARBER-BLONDIE

rarblondie1

Vores fars have har været fuld af skønne rabarber,  vi har plukket alle dem vi kunne, renset dem, skåret dem i mindre stykker og puttet dem i fryseren! Vi elsker rabarber og det er bare noget vi forbinder med sommer og sol. De smager godt i alle kager og så kan man også lave virkelig lækker saft, se f.eks. her. Da Christine blev færdig som Civilingeniør var der rabarbertema til desserten og her blev nogle af rabarberne blandt andet brugt i denne her blondie, som egentlig er vores tidligere blondie opskrift med cookie dough, hvor blot cookie doughen er udskiftet med rabarber. Kagen er dejlig frisk og helt tilpas svampet. Hvis man ligger inde med en pose rabarber i fryseren, kan de passende bruges i denne her kage, men man kan jo også bruge andre bær eller frugt, hvis ikke man har rabarber. Vi lavede kagen i god tid, frøs den ned, tog den op 24 timer inden servering og puttede den i køleskabet og det fungere så fint – bare et lille fryse-tip ;)

Ingredienser (fad/bradepande 20 x 20 cm)

200 g. marcipan

100 g. smeltet smør

100 g. hvid chokolade til smeltning

180 g. sukker

2 store æg

1/2 tsk salt

1 tsk vanilje sukker

70 g. hvedemel

250 g rabarber

  1. Smelt smøret og bland det med de 100 g. hvid chokolade. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse
  2. Bland marcipan med sukker og salt
  3. Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
  4. Rens og skær rabarberne i mindre stykker og bland dem med vaniljesukker og mel
  5. Tag den afkølede smør/chokolade og bland det godt med marcipan blandingen.
  6. Tilsæt rabarberne (med mel og vaniljesukker) til massen
  7. Hæld dejen i en smurt form 20 x 20 cm. (eller med bagepapir), bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – det er muligt at den skal have lidt mere.
  8. For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god.
  9. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time! (Dog vil den være aller bedst hvis man laver den dagen inden den skal spises – og bare opbevarer den i køleskabet)

Frysetip: Hvis kagen skal laves i god tid kan den sagtens fryses. Dagen inden den skal serveres (ca. 24 timer inden) tages den op af fryseren og placeres i køleskabet, hvorfra den tages ud lige inden servering.

rarblondie2

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply trine albrecht 29 juni, 2015 at 11:18

    Läkker kage :) hurtigt spörgsmål: 70 g mel, hvad er det ca. i deceliter?

    • Reply Twin Food 29 juni, 2015 at 13:36

      Tusind tak :) 1 dl mel vejer ca. 60 g, så 70 g svarer til lidt mere end 1 dl :)

  • Reply Emilie 29 juni, 2015 at 11:50

    Shiiiiiiit det lyder godt, elsker marcipan! :-D

    • Reply Twin Food 29 juni, 2015 at 13:37

      Den er så god, marcipan og rabarber er en sikker vinder :)

  • Reply Anne-Marie 29 juni, 2015 at 20:25

    nøj den ser lækker ud…

    Kh.
    Anne-Marie

    • Reply Twin Food 29 juni, 2015 at 21:23

      Det var den også.. og fuld af sommer :)

      KH

  • Reply Emilie // Valbylille 29 juni, 2015 at 23:13

    Rabarber kan man altså aldrig få for meget af. Jeg har stadig til gode at bage en rabarberkage i denne sæson, og hvis ikke det skal være de sædvanlige muffins, er en blondie da en ret god idé. Hvid chokolade og syrlige rabarber er en himmelsk kombination.

    • Reply Twin Food 30 juni, 2015 at 19:34

      Præcis – aldrig for mange rabarber ;)!
      Du skulle prøve denne her blondie – vi er sikre på den vil falde i god jord :)

  • Reply Cathrine 3 juli, 2015 at 10:20

    Hvormange personer rækker kagen til? Jeg skal lave til 19 personer og er lidt i tvivl om dobbelt op er nok?

    • Reply Twin Food 3 juli, 2015 at 14:41

      Vi serverede den for 14 mennesker og lavede dobbelt portion. Der var et lille/medium stykke til hver, så vi vil nok tro du skal lave enten x 2,5 eller x 3, hvis du skal være helt på den sikre side ;)! Husk at bagetiden kan variere en smule, når kagens størrelse også ændre sig, men tjek til den undervejs :)

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar