QUICHE MED GEDEOST, TOMATER OG SERRANOSKINKE –
Hovedretter, Tærter, Vegetar

QUICHE MED GEDEOST, TOMATER OG SERRANOSKINKE

Først og fremmest har vi lige en lille efterlysning: Hvor dælen køber man friske figner i Århus??? Vi har nu to gange nærmest været hele byen rundt og desværre uden held!! Nå men videre til quiche’en, der nok i vores hoved mest er et fancy ord for tærte – måske er vi galt på den? Som i nok kan fornemme ville vi faktisk gerne have haft friske figner i, sammen med gedeosten. Det lykkeds ikke og blev i stedet til tomater og seranoskinke, der faktisk også er rigtig godt sammen med gedeost. Gedeost er en lidt stærk ost, men når tærten bages er det som om at smagen bliver mere mild. Selvom vi elsker ost, kan “rå” gedeost godt blive lidt for stærkt til os, specielt i store mængder. Hvis man har det på samme måde er brie helt sikkert også en sikker vinder i den her tærte. Tærte bunden er et nyt forsøg, der består af vand, mælk, grahamsmel, hvedemel og salt. Æggemassen består af æg, hytteost, mælk og creme fraiche. Quichen blev bagt i ovnen i ca. 45 min., og har godt af at trække lidt efter.

 

Ingredienser (1 stor tærte):

Dejen:
50 gram grahamsmel
150 gram hvedemel + lidt ekstra
5 spsk mælk
1 tsk salt
5 spsk vand

  1. Bland mel og salt sammen i en skål.
  2. Tilsæt mælk og vand og ælt dejen godt sammen. Hvis den virker for klistret kommes der lidt ekstra mel i.
  3. Dæk skålen med film og lad den stå i køleskabet i ca. 30 min.

Æggemasse:
4 æg
1 1/2 dl mælk (english: 2/3 cup)
1 dl creme fraiche (english: 1/3 cup)
1 dl hytteost (english: 1/3 cup)
salt og peber

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen.

Fyld:
3 tomater
6 stykker serranoskinke
gedeost
Feldsalat til toppen

  1. Skær tomater og gedeost i mindre stykker.
  2. Når dejen har stået lidt rulles den ud og kommes i en tærteform.
  3. Kom tomater, skinke og gedeost i.
  4. Hæld ægge-massen over
  5. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter
  6. Kom lidt salat på toppen og nyd den
tidligere indlæg næste indlæg

18 Kommentarer

  • Reply Christine 10 maj, 2012 at 07:59

    Hej de damer.
    Mit bedste bud på, hvor mange kan købe friske figner, er i Bazar Vest – har I prøvet at kigge efter nogle derude? :)

    Mange hilsner Christine

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:42

      Hej Christine, sikke et godt bud, det havde vi faktisk ikke overvejet! Gad vide om det er åbent for tiden ift. branden der var derude?! mange tak!

  • Reply Anonymous 10 maj, 2012 at 08:50

    Hej.. De ser vildt lækre ud.. Apropos fignerne – hvad med markedet på Ingerslev? Ellers har jeg flere gange købt figner i føtex food.

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:43

      I føtex food på brunsgade har vi ikke kunne finde nogen desværre. Ingerslev markedet har vi også overvejet, der må vi over forbi næste gang vi har mulighed for det! TAK :)

  • Reply Unknown 10 maj, 2012 at 08:55

    Bliver helt lækkersulten. Den ser godt nok lækker ud. Hvor stor er formen I har brugt? Mht. fignerne kan jeg desværre ikke hjælpe.

  • Reply Marian N. Larsen 10 maj, 2012 at 09:22

    Den opskrift må jeg virkelig lave! Jeg er VILD med quiche og fik det tit til frokost da jeg boede i Sydney. Og så er jeg STOR fan af gedeost. Figner er ikke i sæson endnu ;)

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:46

      Vi er bestemt heller ikke blevet mindre fan af gedeost efter vi spiste denne quiche – der kommer endnu en opskrift på bloggen inden længe med gedeost ;-)
      Det er nok derfor vi har så store problemer med at finde dem så – de er ellers så fine :)

  • Reply Henriette Nahnsen 10 maj, 2012 at 09:29

    Det ser vildt godt ud. Tak i øvrigt for en god og inspirerende blog.
    I kan købe friske figner i Føtex.

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:46

      Vi har været forbi Føtex, hvor de desværre ikke havde.
      Mange tak for det Henriette :)

  • Reply Louise Bruun 10 maj, 2012 at 10:01

    Hej piger.
    som gammel føtex-kassedame, vil jeg, som en anden også har skrevet, at man kan få friske figner i Føtex. Men ved ikke om det er noget de altid har. :-)

    Knus Louise

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:48

      Hej søde Louise! De har det nok kun når der er sæson, og det er der vidst ikke rigtig nu, he he. – ellers tusind tak!

  • Reply Johanne 10 maj, 2012 at 11:04

    Det ser bare alt for lækkert ud!

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Anonymous 10 maj, 2012 at 14:34

    Hej. De ser lækre ud! Det må prøves til frokost imorgen :D

    Jeg bor ikke i Aarhus, og kan derfor ikke nævne et bestemt sted. Men jeg har tidligere haft held med at spørge en af de små grønthandlere, som henter varer hver/hveranden dag fra et stort marked, og så har jeg haft dem dagen efter – selvom de var uden for sæson. Så find en sød grønthandler, det har virker for mig i hvert fald.

    Tak for en rigtig fin blog, nyder at kigge ind og blive inspireret til en masse lækre ting.

    • Reply Laura og Christine 10 maj, 2012 at 15:50

      Hejsa! Skriv endelig hvis du har andre ændringer eller fif vi burde prøve :)
      Der er faktisk et par små grønthandlere rundt omkring i byen, det kan være vi skulle prøve at spørge dem – mange tak for hjælpen og tusind tak for de søde ord!

  • Reply Helle 11 maj, 2012 at 12:57

    Jeg har lige fundet nogle friske figner i min Føtex i København. Måske Føtex i Guldsmedegade har nogen? Eller grønthandleren i Klostergade? Held og lykke med jagten! Btw, den tærte ser super lækker ud :-)

    • Reply Laura og Christine 11 maj, 2012 at 16:31

      Tak Helle :) Vi leder videre – de må da også komme til os en dag så ;-)

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar