PEANUT BUTTER OG CHOKOLADE COOKIES –
Cookies, Desserter, Søde sager

PEANUT BUTTER OG CHOKOLADE COOKIES

Vi havde peanut butter i køleskabet, og det skulle selvfølgelig bruges på noget nyt, nemlig nogle cookies. Denne her version er fedtfattig, og de smager så dejligt. De blev bagt på fridagen i torsdags, for lige at give lidt ekstra forkælelse. Dejen er en dej, der stammer fra nogle cookies, som vi har bagt meget da vi boede hjemme – her er der bare tilsat peanut butter. Den består af brun farin, æg, grahamsmel, havregryn, vaniljesukker og bagepulver, udover peanut butter. Derudover er der rørt nødder og mørk chokolade i dejen, men det er ikke nødvendigt hvis ikke man har lyst. Salten fra peanut butteren er tilpas og gør at cookies’ne ikke bliver for søde. Spis dem til kaffen eller forkæl dig selv og tag en med i madpakken. Nyder i det gode vejr ligesom os? Den har stået på grill de sidste par dage, og hvor er det skønt med en altan, hvor man lige kan få lidt sol :)

 

Ingredienser (ca. 15 stk):
1/2 dl rapsolie
100 g brun farin
1 æg
100 g grahamsmel
20 g havregryn
1 1/2 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. bagepulver
1 dl peanut butter (hvis den står i køleskabet, så tag den ud lidt før brug, så den ikke er helt så hård)
50 g hakket mørk chokolade
50 g hakkede mandler

  1. Rør farin og olie sammen
  2. Tilsæt æg og peanut butter og rør godt
  3. Bland mel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker i æggeblandingen
  4. Tilsæt chokolade og de hakkede mandler
  5. Placer en spiseske masse på en bageplade, med rimelig god afstand og mas dem lidt flade
  6. Bag dem i ovnen ved 175 grader (varmluft) i ca. 12-15 min.
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Johanne 23 maj, 2012 at 09:06

    NAM NAM!

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Anne au Chocolat 23 maj, 2012 at 10:15

    Mums, de ser gode ud! :-) Jeg har det dog stadig lidt svært med (smagen af) rapsolie! Men måske jeg skulle give den en chance mere!

    Ha' en skøn dag piger!

    Kh Anne

    • Reply Laura og Christine 23 maj, 2012 at 19:03

      De var super lækre :) Så er de måske lidt kritiske, vi synes ikke rapsolien er så tydelig, men måske du smager tydeligere end os, men en chance mere lyder fornuftigt!

      Vi håber du har haft en dejlig dag!

      Laura og Christine

  • Reply monsterscircus 23 maj, 2012 at 16:37

    De ser lækre ud, uhm syns bare lige der er for varmt til at bage for mig idag, det kan være de kan grilles. Ha en super dejlig varm sommeraften!

    • Reply Laura og Christine 23 maj, 2012 at 19:05

      Det kan vi godt følge dig i, ikke det store bage-overskud man har når der er så varmt som i dag, ville være fantastisk hvis de kunne grilles ;) hehe.
      Ha en dejlig aften!

  • Reply Michelle-Marie 23 maj, 2012 at 17:52

    HVor ser de bare brand lækre ud :) HAPS

    Mvh. Michelle-Marie
    http://www.asinmichelle-marie.dk/

  • Reply Unknown 30 maj, 2012 at 19:51

    Lyder gode, og tak for en “anderledes” cookie opskrift, de fleste er med smør, og både grahamsmel og havregryn er sjældent set.
    Den er nu bookedmarked

    Jenny

    • Reply Laura og Christine 30 maj, 2012 at 20:37

      Hej Jenny
      Tusind tak :) Vil sige at de to ingredienser du nævner slet ikke gør dem dårligere – prøv dem ;)

      Kh Laura & Christine

  • Reply Karina 21 september, 2012 at 23:33

    Hej :) Jeg har efterhånden bagt disse nogle gange, med lidt modifikationer til tider, afhængig af køkkenskabenes indhold – de er supergode, og nemme at lave! Jeg forstår dog ikke helt, hvorfor I kalder dem fedtfattige? Både mandler, olie, og peanutbutter har en rigtig høj fedtenergiprocent. Jeg synes opskriften er virkelig god, men 'fedtfattig' er den altså ikke :)

    • Reply Laura og Christine 22 september, 2012 at 00:47

      Hej Karina.
      Dejligt at høre! Altid godt med lidt variationer, så man ikke bliver træt af det!
      Fedten fra mandlerne er jo “sund” fedt. Kan godt se hvad du mener, men konklusionen er gjort ud fra hvad der normalt er i cookies, og der er masser af mængder smør, som der jo faktisk slet ikke er i de her. Så fedtfattige ift. cookies (som det jo er) vil jeg nu stadig sige de er :) Men at de smager godt er det vigtigste, så må man selv vurdere om man har lyst til det fedt de indeholder ;-)

  • Reply Caroline Byriel 12 april, 2016 at 12:37

    Mm, de skal prøves!

    Kan jeg erstatte rapsolie med kokosolie? :)

    • Reply Twin Food 12 april, 2016 at 20:35

      Det kan du sagtens, men vær opmærksom på at det kan give lidt anderledes smag :)

    Skriv et svar til Anne au Chocolat Slet kommentar