PÅSKEÆG MED MARCIPAN OG HJEMMELAVET NOUGAT –
Højtider, Søde sager

PÅSKEÆG MED MARCIPAN OG HJEMMELAVET NOUGAT

Endnu et påskeæg vi kastede os ud i i weekenden, var de her lækkerier bestående af marcipan, hjemmelavet nougat og lidt karamel. Inspirationen kom fra milky-way bar’s. Fyldet var så godt at vi ville prøve det i et påskeæg og mums hvor er det lækkert. “Nougaten” tager mere end en dag at lave, da den skal stå i køleskabet natten over. Den består af smeltet chokolade, glykose og sukker. Det hele skulle varmes op, hvilket gør massen meget sej. Da massen var godt fast (dagen efter) blev den overtrukket med karamel lavet af kondenceret mælk. Chokoladen og karamellen blev skåret i passende små stykker, svøbt i marcipan og overtrukket med chokolade. De blev pyntet med chokolade striber og hakkede pistacinødder. Påskeæggene er perfekte med en god kop kaffe i de hyggelige påskedage :-) Hvis man har ekstra god tid er der endnu en type hjemmelavede påskeæg her!

 

Ingredienser til påskeæg (15-20 stk):

ca. 250 gram marcipan

Det der skal indeni æggene er faktisk det sammen, som vi brugte til at lave milky ways. Hvis man bruger 250 gram marcipan, skal man lave halv portion af opskriften på milky ways.
Når karamellen er stivnet oven på nougat’en skæres massen i små firkanter.

Tag noget marcipan og form det omkring nougat-massen, tril dem evt lidt i håndfladerne, så de får en fin rund form. Dyp æggene i chokolade og drys med lidt hakket pistacie.

Bå nogle af dem pyntede vi også med lidt mælke-chokolade striber

tidligere indlæg næste indlæg

5 Kommentarer

  • Reply Pernille Elise Jensen 30 marts, 2012 at 11:44

    Det ser så lækkert ud. Jeg ved da hvad jeg skal lave i mine fridage i påsken! :D

  • Reply Louise Harbo Schmidt 30 marts, 2012 at 13:12

    uh hvor fint :)
    Ser lækkert ud!
    Har også været så heldig at få påskeæg fra arbejdet.

    • Reply Laura og Christine 30 marts, 2012 at 17:11

      De smagte også rigtig lækkert ;-) Påskeæg er bare i det hele taget super lækre!

  • Reply PÅSKE HOS TWINFOOD | Twin Food 24 marts, 2013 at 10:27

    […] Påskeæg med marcipan og hjemmelavet nougatPåskeæg med karamel Cookie dough truffles […]

  • Skriv et svar til Laura og Christine Slet kommentar