PANDEKAGER MED FORÅRSLØG OG TOMAT –
Pandekager, Tilbehør, Vegetar

PANDEKAGER MED FORÅRSLØG OG TOMAT

For tiden ser vi tykke pandekager overalt, altså ikke sådan bogstaveligtalt – men vi drømmer og tænker på dem. De er så lækre specielt med sirup og bær på. Til aftensmad ville vi spise et lidt sundere alternativ til de lækre dessert/brunch pandekager, og vi spekulererede derfor i hvad vi kunne tilsætte. Det blev til forårsløg og tomater, man ville helt sikkert også kunne komme spinat, svampe, squash, aubergine eller fx revet kartoffel i. Pandekagerne fungerede som tilbehør til laksefrikadeller, hvor vi også havde lavet en krydderdressing til med bl.a frisk basilikum og persille. De blev lige som vi ville have dem tykke, svampede og uimodståelige :-).

 

Ingredienser til pandekager (giver ca. 10 mindre stk.):

3 fint hakkede forårsløg
6 fint skåret cherry tomater
2 cup mel
2 dl mælk
1/2 dl creme fraiche
2 æg (1 af hviderne skal i en skål for sig selv)
salt og peber

1. Pisk mel, mælk, creme fraiche og de 2 æg (udover én af hviderne) sammen i en skål.
2. Bland de skårede forårsløg og tomater i massen sammen med salt og peber.
3. Pisk æggehviden i en skål for sig selv til den er helt stiv og vend den forsigtigt i skålen med alle de andre ingredienser.
  
4. Kom ca. 1 dl dej på en varm pande med smør. Når pandekagen begynder at boble, er den klar til at blive vendt – det tager ca. et par minutter.

5. Til pandekagerne lavede vi en krydderdressing der bestod af 1 tsk sennep, 1 spsk chilisauce, lidt frisk hakket persille og basilikum samt 2 dl creme fraiche – smagt dressingen til med salt og peber.

6. Server krydder dressingen til pandekagerne

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply madforgalleriet 12 april, 2012 at 08:59

    Jeg elsker også bare tykke svampede grøntsagspandekager. Jeg lavede forleden disse sunde og lækre kartoffel-græskar pandekager, og de blev vildt gode. Der er kun meget lidt mel i, så der er næsten ikke noget dårligt at sige om dem :) Jeg er sikker på, at I vil kunne lide dem :)
    http://madforgalleriet.wordpress.com/2012/04/09/kartoffelgraeskarpandekager/

    • Reply Laura og Christine 12 april, 2012 at 13:04

      Hejsa! hvor ser dine græskar pandekager også bare gode ud – der er jo nærmest ingen grænser for, hvad man kan komme i dem ;-) Og så er de ikke spor svære at lave! Tak for tippet!

  • Reply Marian N. Larsen 12 april, 2012 at 10:06

    pandekager er min livret! Jeg kunne spise dem hver eneste dag…. og madpandekager er et virkelig godt alternativ til de søde versioner. Tak for inspirationen!

    • Reply Laura og Christine 12 april, 2012 at 13:05

      He he samme her! Og ja det er de nemlig, det er en lidt sundere måde end at spise dem med sirup ;-)!

  • Reply Anonymous 13 april, 2012 at 12:18

    These look marvellous. However, the translator is not working and I cannot get the recipe in English!! Help!!

    • Reply Laura og Christine 13 april, 2012 at 18:54

      Thank you, – we have tried to translate it:
      Ingredients for the pancakes (Makes approx. small 10.):
      3 finely chopped onions
      6 finely sliced ​​cherry tomatoes
      2 cup flour
      2/3 cup milk
      1/3 cup sour cream
      2 eggs (1 of the whites kill two be in a bowl for itself)
      Salt and Pepper
      first Whisk flour, milk, sour cream and 2 eggs (Besides one of the whites) together in a bowl.
      second Blend the cut onions and tomatoes in the mass alongwith salt and pepper.
      third Whisk the egg white in a bowl for itself frem til det helt stiff and fold it Gently Into the bowl with alle de andre ingredients.
      Come ca. 1/2 cup batter onto a hot pan with butter. When the pancake starts two bubble, it is ready-to-be turned – It Takes a Few minutes.

      / Laura & Christine

  • Reply Lisbeth Panduro 19 juli, 2012 at 19:40

    Mums… Har lige lavet dem i aften til aftensmaden. Lavede dog en dobbelt portion, da vi skulle have fyld i dem – kød og grøntsager – ungerne var vilde med dem. Blendede dog tomat og forårsløg (ellers ville børnene ikke spise dem)

    Jeg brugte dog hvid hvedemel istedet og brugte 1 dl vand udover de andre ingredienser, da jeg synes dejen var for tyk.

    • Reply Laura og Christine 22 juli, 2012 at 07:44

      Hej Lisbeth
      Hvor lyder det lækkert også med fyld! Så ved vi at de også kan bruges til det! Dejligt at børnene også synes de var gode :)

      KH Laura & Christine

    Skriv et svar til Anonymous Slet kommentar