PÅSKE COOKIES –
Bagværk, Cookies, Højtider, Søde sager

PÅSKE COOKIES

pcookies2Påsken er godt i gang og vi brugte den første del på lidt arbejde. Vi har hjulpet til i køkkenet på Moesgaard Museum og i og med at der onsdag åbnede ny udstilling var hele Århus + + på Moesgaard Museum! I dag er det blevet tid til masser af påskehygge. Vi skal nemlig til påskefrokost ude hos vores far sammen med kærester, lillebror samt mormor og morfar. Vi glæder os til masser af hygge og god mad! Til kaffen har vi lavet de her fine påskeæg cookies, der blev bikset sammen i går. De er meget nemme at lave, så hvis I mangler lidt til påske kaffen kan vi helt klart anbefale dem her. Mon ikke der også er lidt påskeæg tilovers, der fint kan bruges som pynt ;)! De behøver selvfølgelig ikke at blive pyntet med påskeæg og kan derfor sagtens også benyttes til andre hyggelige lejligheder!

Ingredienser (30 stk)

160 g smør

170 g brun farin

120 g sukker

2 æg

3/4 tsk salt

1 1/2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk natron

1 tsk bagepulver

70 g hakkede nødder (vi brugte pecannødder)

50 g havregryn

1 dl fuldkornshvedemel (vi brugte spelt/emmer mel)

2 dl hvedemel

 

ca. 250 g hvid chokolade til overtræk

100 – 150 g groft hakkede påskeæg

 

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  4. Vend hakkede nødder og havregryn i dejen
  5. Brug to teskeer til at lav nogle små aflange pølser på et stykke bagepapir, ca. 1 x 3 cm i størrelse – husk at sørge for at der er god plads imellem, da de flyder ud
  6. Bag dem i ovnen ved 175 grader (varmluft) i 10-11 min (de må gerne blive gyldne)
  7. Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist – hvor de skal køle af i 10 min
  8. Smelt den hvide chokolade og fordel lidt over ca. halvdelen af den afkølede cookie og drys med hakkede påskeæg
  9. Lad den hvide chokolade stivne inden de kan serveres
  10. Opbevar dem i en luftætbeholder på køkkenbordet

pcookies1

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply michelle 7 april, 2015 at 13:37

    Lavede dem igår til en påskefrokost, de vandt godt nok point :) rigtig lækker opskrift

    • Reply Twin Food 8 april, 2015 at 08:38

      Ej hvor godt at høre :)
      Tusind tak!

    Skriv et svar til Twin Food Slet kommentar