OVNBAGTE TOMATER MED ÆG OG RICOTTA –
Morgenmad, Tilbehør, Vegetar

OVNBAGTE TOMATER MED ÆG OG RICOTTA

Inspirationen til disse kommer fra Go’ Morgen DK, hvor der var en af kokkene der havde slået æg ud i tomater og derefter bagt dem – smadder god idé! Vi kom lidt ekstra i vores tomater, som blev til hakket friske spinatblade og lidt ricotta. De kan både spises til morgenmad, frokost eller bruges som tilbehør til aftensmad :-)! Hvis man savner kød, kan man sagtens tilsætte lidt hakket sprødt serranoskinke. Man skal dog lige være opmærksom på, at det ikke er sikkert der kan være ét æg i hver tomat – det kunne der ikke ved os, og det var lige før der var æg udover det hele ;-) Så vælg de største tomater i kan!

Ingredienser (3 tomater):
3 tomater
2-3 æg (alt efter størrelse på tomaterne)
3 spsk ricotta
Hakket spinatblade
  1. Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en ske
  2. Slå æggene ud i en skål man kan hælde fra (så er det nemmest)
  3. Kom lidt spinatblade i den udhulede tomat og derefter 1 spsk ricotta
  4. Fordel æggene i tomaterne – vores tomater var ikke store nok til at kunne have et helt æg i sig
  5. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 min ved 200 grader (over/undervarme)
  6. Pynt med frisk oregano og servér
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Johanne 10 januar, 2013 at 11:30

    Namme namme nam, hvor ser det godt ud!

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Anna-Nathalie 10 januar, 2013 at 11:40

    Yum yum!!

  • Reply Maria Vanløseblues 10 januar, 2013 at 11:43

    Haps Haps Haps for en lækkerbisken – mmmm

  • Reply frk. sveske 10 januar, 2013 at 11:50

    Det skal afprøves! lækkert tip, piger.
    KH
    – frk. sveske

    • Reply Laura og Christine 11 januar, 2013 at 22:38

      Velbekomme frk. sveske ;-) Godt at du finder det brugbart!
      God weekend :-)

  • Reply Emilie Ejlsborg 10 januar, 2013 at 14:52

    Mums det skal prøves!

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

  • Skriv et svar til Maria Vanløseblues Slet kommentar