Hverdagen er så småt startet igen. Herhjemme startede dagen med netop sådan en skål med grød, vi er blevet helt tossede med den, og kunne spise den døgnet rundt. Det er en af de meget nemme slags grød, der ikke kræver at du står i køkkenet i mere end 10 min, når alle ingredienserne lige skal røres sammen i en beholder. Næste morgen har du den lækreste grød!
Vi plejer at komme lidt ekstra A38 ved grøden når vi spiser den og hvis vi rigtig skal forkæles, laver vi en lille bær-saft at et par frosne bær, som vi varmer op og moser lidt – mums! Vi plejer at komme hindbær i grøden, for det kan vi bedst lige, men har også prøvet at lave den med blåbær, og den var nu heller ikke værst!
Vi håber I alle har haft en god påske – vi har hvert fald nydt den :-)!
Ingredienser (2 store glas)
3 dl müsli eller havregryn
2.5 dl hindbær
1 1/2 tsk vaniljesukker
4 spsk chiafrø
2 dl mælk
2 dl A38
- Rør alle ingredienserne sammen i en beholder om aftenene (også de frosne bær)
- Lad beholderen stå i køleskabet til næste morgen
- Nyd grøden og lav evt lidt bær-saft ved at koge nogle bær op og mos dem med en ske
OVERNIGHT PORRIDGE WITH RASPBERRIES
Ingredients (2 large glasses)
300 ml muesli or oatmeal
250 ml raspberries
1 1/2 teaspoons vanilla sugar
4 tablespoons chia seeds
200 ml milk
200 ml A38
- Stir all ingredients together in a container in the evening (including the frozen berries)
- Let it stand in the refrigerator until the next morning
- Enjoy the porridge with e.g yoghurt and more berries
23 Kommentarer
Ser super lækkert ud – men skal hindbær ikke have et opkog? :/
Jo, det gør vi når vi har købt dem og derefter fryser vi dem igen – derfor tør vi godt bare bruge frosne :-)
Hvor smart – endnu en gang er I geniale :)
Vi har fået tippet fra en veninde ;-)! Og synes det er meget nemmere at koge en ordentlig omgang op, så skal det ikke gøres så ofte :-)!
Tak for opskrift – det smager SÅ lækkert!
Tak søde Stinna :) Vi er også kæmpe fan og har spist det de sidste mange morgener ;)
Super lækkert. Min debut med overnight morgengrød. Og bestemt ikke sidste gang… Måtte på den igen i går aftes, da jeg virkelig mærkede en forskel på min sultfølelse i løbet af dagen. Der var helt ro på blodsukkeret :)
Skønt at høre – vi synes også at det fungerer super godt :)
Uhm, det ser helt vildt lækkert ud. Jeg tror lige, jeg vil gå ned i køkkenet og lave en portion til i morgen…:)
http://09tiblog.blogspot.dk/
God idé ;) Vi har også igen i dag sat en over til i morgen :)
Kan man undlade de frø og evt bruge solsikke kerner
Du kan sagtens undlade chia frø, vi tilsætter dem, fordi de er rige på proteiner.
Du behøver egentlig ikke at erstatte dem af andet, men hvis du har lyst, kan du godt tilføje solsikkekerner :-)
Har lige lavet den skønne grød. Jeg valgte at putte frosne jordbær i, det fungerer rigtig godt. Jeg brugte skyr i stedet for A38, hvilket også er skønt.
Hold op hvor det mætter. Jeg kunne godt tænke mig at finde en ligende opskrift uden kuldhydraterne.. Kan I hjælpe.
Tak for en skøn hp,
Rikke
Hej Rikke
Dejligt at høre – jordbær er også super skønne!
Vi har ikke umiddelbart en opskrift uden kulhydraterne, desværre :)
[…] denne lækre grød den anden dag med inspiration fra Twin Food, som btw er den lækreste madblog – i bliver nødt til at smutte forbi, hvis i ikke allerede […]
[…] lidt morgenmad. Drengene og far skal have de her skagenslapper med brie og vi skal have en omgang overnight grød, som vi satte over i går aftes. Bollerne blev ligeledes lavet i går og var virkelig nemme. Nogle […]
Hejsa, super lækker og nem morgenmad! Jeg tænkte, at hvis jeg laver denne portion som er til 2, og jeg er den eneste i huset der spiser det, om det ville gøre noget at gemme resten til morgenen efter (så man får til 2 morgener), eller om grøden bliver dårlig af det? :-)
Det kan du sagtens – det har vi også før gjort, hvis vi er alene. Så det er slet ikke nogen dårlig idé ;)!
[…] Grød… Endnu en gammeldags spise, der har fået nyt liv gennem de seneste år. Det nye er at lave den i køleskabet. Mens du sover. Og det er slet ikke så tosset endda. Du sparer tid på tilberedning om morgenen, og så kan du spise den på farten, hvis du har rigtig travlt. Den såkaldte Overnight Oat (køleskabsgrød) findes i et hav af variationer. Her har vi forsøgt os med en frisk hindbærudgave inspireret af pigerne fra Twin Food. […]
[…] Grød… Endnu en gammeldags spise, der har fået nyt liv gennem de seneste år. Det nye er at lave den i køleskabet. Mens du sover. Og det er slet ikke så tosset endda. Du sparer tid på tilberedning om morgenen, og så kan du spise den på farten, hvis du har rigtig travlt. Den såkaldte Overnight Oat (køleskabsgrød) findes i et hav af variationer. Her har vi forsøgt os med en frisk hindbærudgave inspireret af pigerne fra Twin Food. […]
[…] Vi elsker morgenmad og sørger for at spise det hver morgen! I hverdagene er det en ganske almindelig portion hjemmelavet müsli med mælk, men i weekenderne bliver det ofte til en varm grød, som f.eks denne her med banan og chokolade, eller en portion overnight oats, nogengange med hindbær som denne her. […]
[…] OVERNIGHT GRØD MED HINDBÆR […]
[…] har før haft gang i overnight oats udgaver med chokolade, banan og hindbær, hvis i mangler inspiration til andre […]