NUTELLA MED HASSELNØDDER –
Morgenmad, Søde sager

NUTELLA MED HASSELNØDDER

Nutella er en slags smørepålæg, som virkelig er nemt at lave selv. Da vi boede hjemme lavede vores mor det engang i mellem. Vi er egentlig ikke vokset op med nutella, vi har dog altid haft pålægschokolade. Selvom det ikke er noget vi er vokset op med, synes vi det er en rigtig lækker ting! På en hjemmebagt lun bolle er det virkelig godt. Denne her nutella er lavet ud af chokolade, fløde, smør, appelsin skal og ristede hasselnødder. Man kan selvfølgelig selv bestemme om man vil have nødder og/eller appelsin skal i. Andet ville helt sikkert også være en mulighed, fx pistacienødder. Vi kan godt lide at der er nødder i, da det gør den ekstra grov. Det er en rigtig lækker nutella, som er kraftigere i smagen end normal nutella – så man behøver ikke at komme så meget på brødet! Den kan holde sig i køleskabet i ca. 2 uger – selvom den nok er væk før ;-)

 

Ingredienser til nutella (giver 2 mellem glas):

2 1/2 dl piskefløde
125 gram mælkechokolade, finthakket
125 gram mørk chokolade, finthakket
50 gram blødt smør
1 tsk usprøjtet appelsinskal
1 dl hakkede ristede hasselnødder

Først opvarmes fløden i en gryde. Tag gryden af lige inden fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og pisk det hele indtil chokoladen er rørt jævn i fløde. Tilsæt det bløde smør og rør også dette ud i massen sammen med appelsinskal og hakkede hasselnødder.

Kom nutellaen i et glas og opbevar det i køleskabet. Selvom nutellaen står i køleskabet, bliver den ikke vildt hård. Man kan derfor nøjes med at tage den ud, lige inden man skal bruge den :-)

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Marian N. Larsen 6 april, 2012 at 21:28

    Det ser jo fristende, syndigt og himmelsk ud på samme tid! MUMS!

    • Reply Laura og Christine 7 april, 2012 at 09:42

      Hej Marian. Du kan tro at det også smager godt! Nu har vi spist det på en hjemmelavet bolle her til morgen – det er bare godt! ;-) God dag!

  • Reply Julie 25 april, 2015 at 13:05

    Hej Twin-food, sikke en skøn nutella!
    Hvor længe vil I tro den kan holde sig, og findes der muligheder for at forlænge holdbarheden?
    God dag til jer:-)

    • Reply Twin Food 29 april, 2015 at 08:28

      Hej Julie
      Tusind tak :)
      Hmm vi havde den en uges tid i køleskabet, vi er dog ikke helt klar over den “rigtige” holdbardhed og vi har desværre heller ikke erfaring med at forlænge den :)
      Også rigtig god dag til dig!

    Skriv et svar til Julie Slet kommentar