NØDDESNITTER –
Bagværk, Desserter, Snacks, Søde sager

NØDDESNITTER

nodsni3

Sikke en smuk morgen at vågne op til. Her i Aarhus ligger sneen stadig og solen er begyndt at kigge frem. Det kalder vist på lidt eftermiddagshygge i sofaen med en kop kaffe – og lidt sødt! Det søde kunne passende være disse nøddesnitter, de er simpelthen for lækre. Alle der har smagt dem er kæmpe fan – og det er vi også! Vi har før lavet dem, men i denne opskrift, er der tilsæt lidt mindre sukker, da de hurtigt kan blive rigtig søde med chokoladen. Disse synes vi er lige tilpas søde, når de også bliver dyppet i chokolade :-). Vi har penslet chokoladen på, det synes vi var det nemmeste. 

 

Ingredienser (giver en masse)

Dej

50 gram sukker

50 gram mandelmel

250 gram hvedemel

1 æg

vaniljekorn fra 1 vaniljestang

150 gram smør

50 gram hakkede hasselnødder

 

  1. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det hele sammen til en ensartet masse
  2. Fordel dejen på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 1 cm (sørg for at lav den firkantet)
  3. Kom evt. dejen i et fad, hvor den kan være og stil den på køl i ca. 30 min
  4. Lav fyldet imens

 

Fyld

5 spsk honning

200 gram mandelfager

50 gram sukker

90 gram smør

  1. Smelt alle tingene sammen i en gryde eller i en mikro-venlig skål i mikroen
  2. Fordel fyldet oven på den afkølede dej
  3. Bag kagen i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca 20 minutter – 200 grader hvis der bruges over/undervarme – mandelflagerne må gerne blive gyldne
  4. Lad kagen køle helt af, inden den skæres i ønskede snitte-størrelser. Start med at skær i rektangler og derefter i firkanter, som skæres over på tværs
  5. Pensl lidt af kagen i smeltet mørk chokolade

nodsn1 nodsni2

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Louise Bruun 25 januar, 2015 at 13:39

    Hej piger.
    I skriver i opskriften at der skal bruges 50 g. hasselnødder – skal de blendes eller hakkes groft (tænker ikke de skal hele i?!) :) ?

    Håber I har det godt.
    Knus Louise

    • Reply Twin Food 25 januar, 2015 at 18:33

      Du har helt ret, de skal bare hakkes groft og blandes i ved punkt 1 sammen med alle de andre ingredienser ;)
      Vi håber alt er godt os dig!
      Knus

  • Reply Helene 25 januar, 2015 at 13:44

    Ser lækre ud! Ved i om de egner sig til at fryse ned?

    • Reply Twin Food 25 januar, 2015 at 18:34

      Det er ikke noget vi har prøvet, men umiddelbart tror vi godt at det kan lade sig gøre.
      Tag dem ud et par timer inden servering og lad dem tø op på noget køkkenrulle, så væden kan suges :)

  • Reply Louise 25 januar, 2015 at 22:11

    Ser virkelig lækre ud, dem skal jeg prøve. Honningen… Er det alm fast bihonning eller flydende?

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 11:33

      Vi bruger alm. fast honning, men det spiller formentlig ikke den store rolle :)

  • Reply Maria 26 januar, 2015 at 07:34

    Meget lækre nøddesnitter, elsker sådanne :-)
    Og I har ret, det var en yderst smuk morgen i går, også her på gården :-)
    Ønsker jeg en god mandag.

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 11:33

      Nemlig, så skøn en dag
      Rigtig god mandag til dig også :)

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 26 januar, 2015 at 09:37

    En af mine yngiingskager, som det altid overrasker mig er forholdvis nem at lave selv :-)

    • Reply Twin Food 26 januar, 2015 at 11:34

      Nemlig, de er nemlig slet ikke så svære og så smager de bare altid godt :) :)!!

  • Reply Nanna 15 februar, 2015 at 16:13

    Hej med jer :-)
    Hvor ser nøddesnitterne lækre ud!

    Hvor stor er fadet, I bager kagen i?

    • Reply Twin Food 17 februar, 2015 at 08:21

      Tusind tak, Nanna :)
      Fadet er ca. 26 x 26 cm.
      God dag!

    Skriv et svar til Louise Slet kommentar