NO MORE BORING MEALS – BAHN MI TACOS –
Kød

NO MORE BORING MEALS – BAHN MI TACOS

tacos

Sponsoreret indlæg

Siden vi begge to startede på fuldtidsarbejde i efteråret er det gået ned af bakke med vores måltider til aftensmad. Det hænger både sammen med at vi får guffet en ordentlig buffet i os til frokost på arbejde, men også tid. Dog er mandagen sikret med god mad, her holder vi nemlig mandags-middag med vores lillebror og han gider altså ikke at spise en skål musli eller en ostemad – det er lige kedeligt nok. Det er også lidt ærgeligt at det ikke er oftere, for vi elsker jo at lave mad.  Vi elsker at være i køkkenet og finde på lækre retter til middagsbordet. Men vi ved også, at hvis der er et stort måltid til både frokost og aften kan vi snart trille rundt i hele København ;-) Nå, men i forbindelse med den kedelige skål musli eller ostemad har vi sagt ja til at hjælpe Santa Maria med at bekæmpe kedelig hverdagsmad. De kører en kampagne, der hedder “No More Boring Meals” fordi de synes vi spiser for kedelig mad og nu prøver vi at vise dem at man sagtens kan lave lækker og hurtig hverdagsmad. Opskriften her er vores første bud på en lækker hverdagsmiddag, nemlig Bahn Mi Tacos. Vi har brugt nogle af vores yndlings krydderier til kødet, men der findes jo et hav af forskellige fra Santa Maria, så hvis man har andre yndlings, kan man helt sikkert bare bruge dem. Og lad os endelig høre, hvis i har nogle man bare må smage – så prøver vi dem næste gang, vi er nemlig ikke færdige med at bekæmpe kedelig hverdagsmad ;-)!

Det er lidt sjovt, for vi har ikke spist tacos siden vi boede hjemme. Af en eller anden grund blev vi trætte af at de altid smuldrede imellem fingrene på os, mens vi spiste. Efter denne oplevelse er vi tilbage på sporet og vi har da også erfaret at man virkelig kan putte alt i tacoskaller, som der i øvrigt kan findes flere opskirfter på her. Vi vil anbefale at man anvender en lækker rest okse- eller svinekød og bikser den sammen med nogle af Santa Maria’s lækre krydderier. Det gør også at man hurtig kan få en kedelig rest, til at smage lidt bedre. Sammen med kødet har vi også puttet syltede gulerødder og kinaradise i tacoen. Øverst har vi pyntet med agurker, hakket chili, coriander og en chili-mayo. De syltede grøntsager kan nemt forberedes i god tid, så maden kan laves endnu hurtigere.

Ingredienser (8 stk.)

8 tacoskaller, Santa Maria

400 g stegt svinekød eller oksekød (evt. en rest)

1-2 tsk. Santa Maria India Garam Masala

 

Chili-mayo

1/2 rød chili (hakket fint)

1 fed hvidløg (hakket fint)

3 1/2 dl mayo

1/2 tsk cayenne peber (smag til)

Salt og peber

Lidt citron saft

 

Til toppen

½ agurk skåret i strimler

1 bundt radiser skåret i skiver

syltede gulerødder (200 g) og kinaradise (100 g) skåret i strimler og lagt i lage (3 spsk. sukker opløst i 2 dl opvarmet lagereddike) i et par timer

frisk koriander

evt. skiver af frisk chili og forårsløg

 

  1. Skær kødet i strimler eller tern og brun det let på en pande i lidt olie sammen med krydderiet – smag til.
  2. Bland ingredienserne sammen til chili-mayoen
  3. Fordel kødet i tacoskallerne og put agurk, radiser, syltede gulerødder og kinaradise samt frisk koriander på toppen.
  4. Hvis man vil, kan man også pynte med frisk chili, forårsløg i skiver og chili-mayo på toppen

banh-mi-taco

Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Santa Maria. Meninger, billeder og opskrift er vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Sif Thomsen 19 maj, 2016 at 22:00

    Hej twin food.
    Jeg forstår ikke helt hvorfor I kalder det for Banh Mi Taco, når det overhovedet ikke har noget med banh mi at gøre? :-) Banh mi betyder flute/brød på vietnamesisk, og det eneste der minder om en banh mi i Jeres opskrift, er de syltede gulerødder og kinaradisse og korianderne. Sorry, men kan ikke helt se meningen?:) Ellers en god blog I har Her.
    Mvh Sif

    • Reply Twin Food 20 maj, 2016 at 15:44

      Hej Sif,
      Det kan du have ret i, men det er faktisk lige nøjagtigt det, der gør at vi kalder det en bahn mi taco. Det er jo mere eller mindre hvad der er i en klassisk bahn mi, bare i en taco ;-)

    Skriv et svar til Sif Thomsen Slet kommentar