MUFFINS MED MARCIPAN OG KOKOS –
Bagværk, Desserter, Snacks, Søde sager

MUFFINS MED MARCIPAN OG KOKOS

marm3

marm1

Vi er stor fan af marcipan i bagværk, eller i det hele taget bare marcipan til/i alt muligt! De her søde muffins var et lille eksperiment, hvor der blev brugt hvad der nu var i køkkenet så bliv ikke skræmt af ingredienslisten, det burde kunne findes i køkkenet. Det er en skøn lille hapser med både smag af kokos, vanilje, marcipan, banan, havregryn med små pyntende birkes og lidt kokosflager på toppen. Frys dem gerne ned og hav dem klar i fryseren til en sød gæst – de kan snildt varmes op og få det til at dufte lidt af nybagt. Hvis man har nogle bær/frugter tilovers fra sommerens høst kan de sagtens tilsættes i dejen – det vil bestemt ikke gøre dem dårligere – vi har selv nogle bær i fryseren vi måske skulle prøve at putte i næste omgang :)

Ingredienser (giver 10-13 stk):
35 gram sukker
3 æg
25 gram kokosmel
1 1/2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
150 gram marcipan
2 bananer
1 spsk birkes
40 gram havregryn
50 gram fint fuldkornshvedemel

 

  1. Pisk æg og sukker luftigt
  2. Mos bananerne i en skål for sig og bland dem i
  3. Bland også kokosmel, vaniljepulver, bagepulver, birkes, havregryn og fuldkornshvedemel i massen
  4. Kom marcipanen i i små klumper og bland det så godt som muligt
  5. Fordel dejen i muffinsforme (ca 2/3 op til kanten)
  6. Pynt evt. med kokosflager
  7. Bag dem ved 200 grader i 15-25 min (tjek med en skarp genstant at de er bagte)

marm4

marm2

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Madling 29 august, 2013 at 12:53

    De ser meget lækre ud.
    Alt på nær marcipan har jeg i mit køkken. Det er ikke noget jeg bruger så ofte, men I har helt ret i, at det smager fantastisk i kager :-)

    • Reply Twin Food 29 august, 2013 at 19:31

      Tusind tak ;)!
      Nej vi har det stort set også kun når vi har planglagt at bruge det – men skønt at dit køkken også indeholder de andre ingredienser ;)

  • Reply Christina 3 september, 2013 at 10:38

    MMhh.. hvor ser de gode ud! Tror i det er muligt at erstatte fuldkornsmelet med glutenfrit mel eller noget lignende?
    Tak for en skøn blog med flotte billeder.
    Kh. Christina

    • Reply Twin Food 5 september, 2013 at 20:49

      Tusind tak ;)! Det er ikke umiddelbart noget vi har erfaring med, så det må komme an på en prøve – hvis du tør ;)
      Tak for din dejlige ros :)
      KH

  • Reply Berit 16 januar, 2014 at 16:46

    Er lige ” faldet” over Jeres blog. Hold nu op, hvor er den fed! Kan slet ikke få armene ned – der er så mange opskrifter jeg må i gang med – tak !!!

    • Reply Twin Food 22 januar, 2014 at 18:14

      Dejligt at høre, Berit :) Vi håber de bliver et hit ;)!
      KH

    Skriv et svar til Madling Slet kommentar