MORGENGRØD MED KARAMELTOPPING OG LAKRIDS –
Grød, Kerner/bulgur, Morgenmad

MORGENGRØD MED KARAMELTOPPING OG LAKRIDS

Selvom vi begge har haft travlt med arbejde hele weekenden, kunne der godt blive tid til at lave denne grød i går morges. Vi har faktisk aldrig fået særlig meget grød, som børn spiste vi bare havregryn med mælk. Grød har været meget i fokus i lang tid nu og vi synes det var på tide at prøve. Den blev lavet på grovvalsede havregryn og mælk. Derudover lavede vi en toppen på rosiner, abrikoser, mandler og morbær vendt på panden i karamel og lakrids. Vi synes lakridssmagen blev lige tilpas. Hvis man ikke bryder sig så meget om det, kan det bare undlades, og hvis man er helt vildt med smagen – tilføjer man bare mere! Denne grød blev ret fast i det og næste gang vil vi nok komme 1/2-1 dl mere mælk i, så grøden bliver lidt mere flydende. I dag da vi var ude og handle, faldt vi over rugkerner, som vi glæder os til at prøve i endnu en grød. Spiser i tit grød og hvad kommer I i – vi har brug for lidt tip :-)?! 

Ingredienser (til 2 personer):
2 dl grovvalsede havregryn
2 dl mælk
1 kanelstang
1/2 tsk vaniljepulver
100 gram tørrede frugter og mandler (fx morbær, rosiner og abrikoser – vi brugte 25 g. af hver)
1/2 tsk lakrids
1 spsk karamel

 

  1. Kog havregryn, mælk, salt, vaniljesukker og kanelstang op
  2. Lad grøden simre i ca. 5 minutter til den har fået en fast konsistens
  3. Tag låget af og lad grøden stå mens top-fyldet laves
  4. På en pande blandes mandler, abrikoser, rosiner, karamel, lakrids og morbær – bland det hele godt sammen og lad karamellen smelte
  5. Kom grøden i en skål og fordel karamel-fyldet udover

 

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Christina 25 februar, 2013 at 10:15

    Hej piger.
    Jeg elsker jeres blog, nu har jeg efterhånden fulgt den et stykke tid – den inspirerer mig rigtig meget!!
    Jeres grød ser virkelig lækker ud – det må jeg prøve. Generelt er jeg helt vild med grød, og i burde virkelig komme til København på den lille café ‘Grød’. De laver så mange forskellige slags; både morgen, middag og aften.
    Jeg begav mig ud i denne her grød http://healthup.bloggersdelight.dk/2013/02/havregrod/. Tilmed indeholder den rigtig mange sunde næringsstoffer, som en god start på dagen :-)

    • Reply Twin Food 26 februar, 2013 at 16:08

      Hej Christina! Tusind tak for din søde kommentar :-)!! Hvor lyder det som et hyggeligt sted – det vil vi huske næste gang vi er i Kbh! Tak for tippet ;-)
      Knus

  • Reply Anna Aalling 25 februar, 2013 at 20:33

    Jeg elsker grød!!! Jeg laver havregrød til morgenmad stort set hver dag, oftest toppet med en lille glat skyr, lidt akaciehonning og frisk frugt :)
    Et godt tip er, om aftenen inden i går i seng så stil 1 dl havregryn (til én person) og lidt hørfrø i blød (ca. 1 dl vand), næsten morgen tilsæt så 1 dl mælk og I får den lækreste grød! Endnu et plus er, at det går meget hurtigere.

    • Reply Twin Food 26 februar, 2013 at 16:09

      Tak for tippet Anna – det vil vi huske!! Og det lyder altså heller ikke helt dårligt med skyr og honning!! ;-)
      Knus

  • Reply A + K = ♥ 25 februar, 2013 at 21:53

    Øj, det lyder SÅ godt med den topping – er afhængig af morgengrød, jeg plejer dog at spise min med hjemmelavet, lun æble/jordbærkompot m. vanilje (:

    – Anne

    • Reply Twin Food 26 februar, 2013 at 16:10

      Tak Anne!! Hmmm det lyder som en god topping og dejlig sommerlig ;-)
      Knus

  • Reply Henriette Oll. 26 februar, 2013 at 11:46

    Det ser godt nok godt ud.. lækkert sødt uden at være mega usundt…lækkert lækkert

    • Reply Twin Food 26 februar, 2013 at 16:12

      Tak Henriette – du har nemlig helt ret! Det er lige tilpas ;-)
      Knus

  • Reply Emilie Mortensen 9 april, 2013 at 09:42

    Det ser super godt ud! skal klart prøves.

    normalt laver jeg grød af ca. 0,5 dl havregryn og 0,5 dl byggryn.
    to spsk. knækkede hvedekerner
    1 dl. vand
    1 dl. risdrik/sojamælk/almindelig mælk
    en lille smule salt

    når den så er kogt færdig, river jeg jeg ca. et halvt æble og blander sammen med, og til sidst drysser jeg med hakkede mandler og kanelsukker! mums :P

    • Reply Emilie Mortensen 9 april, 2013 at 09:45

      hov nej! jeg bryger ikke byggryn.. mente ruggryn :)

    • Reply Twin Food 9 april, 2013 at 18:36

      Tusind tak, Emilie :-)!! Det lyder som en god blanding med de gryn og kerner! Og super lækkert med æble og mandler :-) Tak for fiffet!!

  • Reply » VIND LAKRIDS LÆKKERIER 22 december, 2013 at 12:31

    […] Morgengrød med lakrids Småkager med lakrids […]

  • Skriv et svar til Anna Aalling Slet kommentar