Som de fleste af jer nok ved havde vi fødselsdag i tirsdag og havde en skøn dag. Til eftermiddag havde vi søde veninder på besøg, hvor vi prøvede at lave en lidt anderledes lagkage. Bundene er lavet med inspiration fra en banankage, altså med dejlig banansmag. I mellem bundene kom vi en hindbærskum lavet af kogte hindbær, hakket hvid chokolade, skyr og flødeskum, som vi synes var helt perfekt til bananbundene. På toppen blev der pyntet med mere skum, friske jordbær og lidt hakket mørk chokolade. Lagkagerne blev lavet som små firkantede “portioner”, så hver gæst kunne hapse deres egen lille lagkage. Vi elsker også de traditionelle lagkager og havde faktisk til dessert, efter vores aftenbesøg hos Canblau, lavet en traditionel lagkage med samme hindbærskum imellem nogle købte tykke lagkagebunde (ja vi laver ikke altid alt selv ;-)) og med masser af frugt på toppen. Til en traditionel lagkage kan bruges samme mængde hindbærskum som skrevet i opskriften :-)!
Ingredienser (16 små)
Bunde
5 æg
3 bananer
180 gram sukker
50 gram smeltet ssmør
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
280 gram mel
- Pisk sukker og æg luftigt
- Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, smeltet smør og salt
- Mos bananerne i en skål for sig selv og kom dem i dejen
- Bland det hele godt sammen og kom tilslut mel i
- Kom dejen i en stor bredepande (den skal være relativt tynd, omkring 1 cm.) og bag den ved 180 grader i ca. 25 min
- Lad kagen køle af (evt. natten over i køleskabet) og skær den ud i ønsket størrelse – vi delte vores i 32 stykker, så der var to bunde til hver.
Fyld
300 gram frosne hindbær (kogt op og derefter kølet ned igen)
1 dl skyr
2,5 dl fløde
100 gram hakket hvid chokolade
1 vaniljestang
- Bland de kogte og afkølede hindbær med skyr og korn fra én vaniljestang
- Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den forsigtigt i hindbær-massen
- Kom den hakkede hvide chokolade i
- Fordel cremen mellem to bunde og pynt også med den på toppen sammen med lidt jordbær
På overstående billede kan i se lagkagen som vi serverede til dessert om aftenen. Det er samme mængde skum der er brugt, som der stå angivet i dette indlæg. Derudover er det købte lagkagebunde. Vi fandt nogle tykkere lagkagebunde i føtex, så kagen fik lidt mere højde. På toppen pyntede vi med hakket mørkt chokolade og en masse friske bær.
– Laura og Christine
21 Kommentarer
Rigtig lækker kage!
Jeg laver af og til lagkage med jordbær-skum, lavet ud af Cremefine og friske jordbær. Det smager også virkelig godt.
God idé med banan i bundene, for de er ofte lidt kedelige sådan nogen lagkagebunde.
Er der også smeltet mørk chokolade på kagerne?
Det ser ud til at have været en skøn dag :-)
Mmm, jordbærskum er heller ikke dårligt :-)!
Ja der er faktisk også chokolade på (det tilføjer vi lige – TAK!), det kom på lige efter kagen kom ud af ovnen, hvor det blev smeltet og så kunne vi smøre det ud :-)!
Ja det var en skøn dag!
Det ser da bare kanon ud. Ultra lækkert! Det må afprøves. Dejligt med opskrifter med jordbær – nu de er i sæson. Skøøønt….
Tusind tak ;-)! De er nemlig meget sommerlige!
hvor ser de bare lækre ud! En rigtig sommer basker :) Tror jeg skal prøve dem i weekenden, og fejre sommeren atter er på vej!
Tusind tak, Christina – det er nemlig lige hvad det er! Den bringer masser af sommer med sig :-)!
Tillykke, det ser ud som om I havde lækker fødselsdag ;)
Mange tak – det kan du tro vi havde ;-)!
Det ser rigtig lækkert ud, men tænkte på om kernerne fra hindbærene skal sies fra når de er kogt? :)
Det gjorde vi faktisk ikke, der var lidt hindbær “klumper” i, så den var ikke helt fin – det kan man sagtens gøre den hvis man vil ;)
Jeg skal lige være på den sikre side, inden jeg selv skal i gang med at lave hindbærskumen :-) Når I koger hindbærrene – er det med eller uden vand, og hvor længe ca.?
Der skal ikke noget vand ved og det er bare i 5 minutter de skal koge ;-)
[…] passende størrelser så de ikke fyldte for meget i maven, for der skulle jo også være plads til desserten ;-)! Dejen indeholder ikke surdej og skal hæve natten over, den er forholdsvis klistret og skal […]
[…] er fra de dygtige piger på Twin Food – dog med små […]
[…] vores fødselsdag havde vi søde piger på besøg til eftermiddagshygge hvor vi serverede små søde lagkager, frugt, boller, pølse, ost, rugbrøds cookies og dadelkugler. Af drikkevarer havde vi iskaffe og […]
Hej,
Kan cremen holde sig et døgns tid i køleskabet, så man kan bruge den to dage?
Ja det kan den godt :)!
Kan man godt lave lagkage bundene i en almindelige bradepande der hedder 32+ 42 mvh Tina
Hej Tina,
Vi kan ikke helt vurdere hvor meget dejen vil fylde I en 32×42 bradepande, men vi synes du skal hælde dej i bradepanden til du har en, der er ca. 1 cm. tyk. Hvis du herefter har mere dej tilbage, kan du hælde det i en anden form, hvor der også skal fyldes op til dejen/kagen er 1 cm. tyk :)
Hej.
På billedet ser det ud som om, der er et lag mørk chokolade oven på hver af bananbundene – er det rigtigt set, hvis ja, hvordan foregår det så?
Mvh N.
Hej Nanna
Du kan fordele stykker af chokolade på kagen, lige når den er kommet ud af ovnen. Efter et par minutter vil de være til at smøre ud på hele kagen. Herefter skal kagen køle af, inden den skæres ud i mindre stykker :-)
Hab en god aften!
Kh