MAZARINKAGE MED CHOKOLADEGANACHE –
Bagværk, Desserter, Søde sager

MAZARINKAGE MED CHOKOLADEGANACHE

Når vi skal hjem til vores forældre og spise, tilbyder vi ofte at tage lidt lækkert med til kaffen. Vi elsker at eksperimenterer med nye kager, så det er en god undskyldning til at få lov til at gøre det ;-) Denne gang skulle det selvfølgelig også være noget nyt, som vi ikke havde prøvet at lave før. Det blev til en super svampet mazarinkage med chokolade ganache. Som et lille alternativ til al den smør der ofte skal i kager, erstattede vi en del af denne med æblemos. Vi (og familien) kunne faktisk ikke smage  forskel, udover at den måske var mindre “tung” at spise, hvilket jo kun er positivt.

Vi er ikke imod at spise ordentlig kage (og gør det også), når den laves, men vi finder alligevel sommetider på alternativer, så det ikke bliver helt så fedt :-) På toppen kom vi hakkede pistacienødder. Kagen blev lige som vi ville have den, svampet og fugtig – på ingen måde tør. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at denne kage bliver lavet, da den udover at være lækker også var meget nem at lave! Perfekt som dessert og til en lækker kop kaffe :-)

 

Ingredienser til mazarinkage (1 springform)

4 æg

150 gram smør

250 gram æblemos

400 gram marcipan

350 gram sukker

90 gram mel

1 tsk vaniljesukker

  1. Start med at riv marcipanen
  2. Pisk marcipanen med smør og sukker indtil massen er ensartet – det kan godt tage lidt tid, men det gør, at der ikke kommer nogen klumper i kagen
  3. Tilsæt æblemost og rør forsigtigt et æg i ad gangen,
  4. Når æggene er rørt ud sigtes mel og vaniljesukker i – dette røres også forsigtigt i dejen
  5. Kom dejen i en smurt springform med bagepapir
  6. Bag den i ovnen i ved 165 grader i ca. 1 time
  7. I mens kagen er i ovnen, kan chokolade ganachen laves, opskriften findes her – det er samme mængde der er blevet lavet, som til jordbærtærten
  8. Når kagen tages ud af ovnen, vil den helt sikkert ‘blevre’, det betyder ikke at den har fået for lidt, men tjek gerne lige med en skarp genstand at massen er bagt
  9. Tag kagen ud og lad den køle af – så er den tilpas svampet
  10. Fordel chokolade ganachen over kagen og drys med hakkede pistacienødder
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Maria/madgladmad 2 april, 2012 at 20:31

    Hold nu op den ser lækker ud! :) lækker lækker!
    Kh. Maria/madgladmad

    • Reply Laura og Christine 3 april, 2012 at 08:04

      Hej Maria. Du kan tro den også var lækker! Såå svampet! :-)
      God dag!

  • Reply » SOMMERTÆRTE MED BÆR 22 august, 2014 at 12:30

    […] så man stadig kan få en skøn sommerstemning i munden. Tærtebunden er lavet på vores tidligere mazarin-opskrift hvori vi har tilsat ribs, ovenpå er der kommet et lag creme med smag af hvid chokolade og på […]

  • Reply LUKSUS BRUNSVIGER – 6 februar, 2019 at 19:21

    […] også sagtens holde sig kun til mazarinbunden, den er egentlig fra en af vores gamle opskrifter her, så den virker altså også uden brunsviger fyldet på toppen. Og ja, så vil vi egentlig også […]

  • Reply Michael 31 januar, 2020 at 23:11

    Hvorfor “250 gram æblemos” ?
    – og hvornår skal det tilsættes.

    Vh. Michael

    • Reply Twin Food 22 februar, 2020 at 11:06

      Hej Michael,
      Det er i stedet for smør, man kan sagtens tilsætte smør i stedet for!
      Det er tilføjet under punkt 3 – tak for det vågne øje :)
      God weekend!

    Skriv et svar til LUKSUS BRUNSVIGER – Slet kommentar